5
Mayıs
2024
Pazar
ERZİNCAN

TOKİ'den Yayabaşı'na 270 konut

Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca(TOKİ) Konut üretim Seferberliği ve Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında Erzincan merkeze bağlı Yaylabaşı beldesine 270 adet toplu konut yaptırılıyor. 

Proje hakkında bilgi veren Yaylabaşı Belediye Başkanı Muammer Oğuz, Yaylabaşı Belediyesi ile TOKi arasında imzalanan işbirliği protokolü çerçevesinde Başbakanlığın oluruyla proje kapsamında kamulaştırma çalışmalarının tamamlanarak yapılması planlanan konutların ihalesinin Nisan ayı içerisnde yapılarak inşaatına başlanacağını söyledi. Beldenin batı kesiminde 400 dekarlık bir alanda kurulacak olan konutların 208 adedi dubleks villa tipi olup 62 adedinin de tek katlı müstakil olarak inşa edileceğini belirten Belediye Başkanı Muammer Oğuz," Söz konusu alan içerisinde sosyal tesisi olarak alışveriş merkezi, cami, spor tesisi, 7 bin metrekarelik bir park ile modern bir yaşam merkezi oluşturulacak. Yapılacak olan 270 konut beldemize hem modern bir kentleşmenin örneğini teşkil edecek, hem de kültürel ve ekonomik olarak da katkı sağlayacağını düşünmekteyim. Konutların inşaatı maliyetlerinin yüzde 10'nu peşin geri kalanı 15 yıl vadeli olup inşaat süresi 16 aydır.Yapılan bu çalışmanın tamamı beldemizin gelecekte bölgede yaşayan insanların özlemini çektiği, sağlıklı ve her türlü sorunlardan uzak bir ortamda yaşayabilecekleri bir yaşam alanı oluşturulmuş olunacaktır"dedi. 

Ergan Dağı projesi kapsamında 42 konuttan oluşan ve kuruluş çalışmaları belediye tarafından sürdürülen villa kent konusuna da değinen Başkan Muammer Oğuz," Erzincan'ın olduğu kadar bölgenin de ekonomik anlamda kalkınmasının temel taşlarından biri olan Ergan Dağı Projesi'yle birlikte beldede yapılaşmada büyük bir hız kazanmıştır. Beldemiz sınırları içerisinde villa kent alanı olarak ayrılmış bir alanda belediyemiz tarafından yaptırılan toplam 42 adet villanın arsalarının satışı yapılmış olup bunlardan 2006 yılı içerisinde 9 adedinin yapımı bitirilmiş geri kalan 33 adedi de 2007 yılı içerisinde tamamlanacak. Yapılmakta olan villalar beldenin görünüm ve çehresi açısından büyük bir renk katacağına inanıyoruz. Villakent konutlarını alanlar üst düzey bürokratlar, iş adamları ve büyük esnaftan oluştuğundan beldenin tanıtımına da katkı sağlayacaktır"diye konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 19 Mart 2007 Pazartesi 17:47:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?