4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZİNCAN

Toplu Konut'ta ihale heyecanı

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Erzincan’ın Çarşı Mahallesi’nde yaptırılacak toplu konutların ihale aşamasına geldiği bildirildi.

Belediye Encümen salonunda düzenlediği basın toplantısında konuyla ilgili bilgi veren Erzincan Belediye Başkanı Mehmet Buyruk, geçtiğimiz hafta Ankara’da Erzincan milletvekilleri ve TOKİ yöneticilerinin katıldığı bir toplantı düzenlendiğini belirterek, konutlarla ilgili ihale sürecinin başlatıldığını söyledi.

İstimlak çalışmalarının son 30 dosya dışında tamamlandığını, mahkeme sürecindeki bu dosyalarla ilgili istimlakın da en geç 1-2 ay içerisinde tamamlanacağını açıklayan Başkan Buyruk, yaz başında konutların temelinin atılacağını belirtti.

Çarşı Mahallesi’nde 105 ve 118 metrekare arasında inşa edilecek konut sayısının planlamaya göre bin ile bin 200 arasında değişeceğini kaydeden Başkan Buyruk, konutların 16’şar daireli bloklar halinde, asansörlü, oto parklı, güneş enerji sistemli ve doğalgaz alt yapısına sahip olacağını dile getirdi. Konut fiyatlarının müteahhit firmanın maliyetine arsa payı eklenerek belirleneceğini anlatan Başkan Buyruk, ödemelerin ise 120 ay vadeli olacağını ifade etti.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Mart 2005 Çarşamba 15:44:34
Güncelleme :21 Mart 2005 Pazartesi 06:22:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?