5
Mayıs
2024
Pazar
ERZİNCAN

Toplum merkezi Ekim de açılacak

Erzincan Valiliği tarafından organize edilen 2005 yılında yapımına başlanan ve geçtiğimiz yıl Ağustos ayında hizmete girmesi beklenen Toplum Merkezi uzun bir aradan sonra Ekim ayında hizmete açılacağı belirtildi.


Bayındırlık İl Müdürlüğü karşısındaki alanda yıllardır atıl durumda bulunan prefabrik bina 3.Ordu Komutanlığı´nın katkılarıyla modern bir görünüme kavuşturuldu. Bu arada Erzincan'daki birçok kurumun desteğiyle ihtiyacı olan kişiler başta olmak üzere, kimsesiz bayanlar, sokak çocukları, işsiz gençlere mesleki alanda eğitimler ve kurslar verilerek topluma yararlı bireyler haline getirilmesi sağlanacak. 6 bin 300 metrekarelik açık alana sahip olan merkezde çocuklar için sportif aktivitelerin yapılabileceği alanlar ile 360 metrekarelik kapalı alanda da bilgisayar ve internet bölümleri, çeşitli el becerileri ve psikolojik destek birimleri bulunacak.


Erzincan Sosyal Hizmetler İl Müdürü Yaşar Budak, Erzincan'da bulunan her kurumun kendi çabasıyla bu tür faaliyetleri yürütmeye çalıştığını ifade ederek, kuruluş aşamasındaki toplum merkezinin tüm kurumların desteğini alması suretiyle Erzincan halkına hizmet etmesinin amaçlandığını söyledi. Gündemin yoğunluğu ve seçim yasaklarının başlatılması nedeniyle resmi açılışının Ağustos ayında yapılması planlanan Toplum Merkezinde eğitim çalışmalarının devam ettiğini belirten Budak,"İlk etapta Mengüceli, İzzetpaşa ve Fatih mahallelerinde 250 aile üzerinde anket çalışması yaptık. Anket sonuçları doğrultusunda planlamalar yapıldı.Gerekli saha çalışmalarının yapılması sonrasında 21 Nisan 2007 tarihinde 'Hasta ve Yaşlı Bakım Refakatçi Yetiştirme Kursu' açılmış olup 145 saatten oluşan kurs, 20 personele Cumartesi ve Pazar günleri verilmektedir. Yine bu kursa katılan kursiyerlere 'İnsan Hakları ' konulu bilinçlendirme toplantısı düzenlenecektir. 25 Nisan 2007 tarihinde sokakta çalışan çocuklar için bilgisayar - internet kullanımı kursu açılmış olup 14 çocuğumuzun katıldığı bu kurs haftada 3 gün olmak üzere 60 saat üzerinde gerçekleştirilerek 6 Haziran 2007 tarihinde de sona ermiştir. Bu kursumuz yoğun talep üzerine halka dönük olarak tekrarlanacaktır. Sokakta çalışan çocuklara merkezimizde eğitici filimler gösterilmiş olup bu çalışma belirli aralıklarla film seyri etkinliği şeklinde yapılmıştır. Merkezimiz, eğitim salonunda 100.Yıl Atatürk Huzurevi Doktoru Kubilay Tosun'un personele yönelik 'Hijyen' konulu sağlık, Sabancı Kız Yurdu Psikoloğu Deniz Boydaş'ın sokakta çalışan çocuklara yönelik ' Toplumsal Davranış Görgü Kuralları' konulu bilinçlendirme toplantıları yapılmıştır. 4 Haziran 2007 tarihinde 7 - 19 yaş Aile Eğitimi başlatılmış olup 20 ailenin katıldığı bu kurs devam etmektedir. Bu çalışmalar yapılırken ailelere yönelik rehberlik ve danışmanlık çalışmaları da yürütülmektedir. “diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Eylül 2007 Salı 14:53:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?