18
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZİNCAN

Törenlerde renkli görüntüler

Erzincan'daki 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları renkli görüntülere sahne oldu. Törenin sonunda ellerindeki bayraklarla kutlamalara renk katan grubun coşkusuna, Vali Ali Güngör'ün de yer aldığı protokol üyeleri ellerindeki bayrakları sallayarak ortak oldu. 

Cumhuriyetin ilanının 85. yıldönümü münasebetiyle Ordu Caddesi üzerinde saat 10.00'de başlayan törenler geniş güvenlik önlemleri altında yapıldı. Güvenlik güçleri, protokol çadırının bulunduğu tören alanına belli mesafelerde oluşturdukları güvenlik noktalarından görevli olmayanların dışındakilerin geçişine izin vermedi. 

Özel harekat timleri de yüksek binaların çatılarında güvenlik önlemi aldı. Makamında tebrikleri kabul ettikten sonra saat 10.00'da tören alınan gelen Vali Ali Güngör ile 3. Ordu Komutanı Orgeneral Saldıray Berk ve Erzincan Belediye Başkanı Mehmet Buyruk tören aracına binerek halkın bayramını kutladı. Ardından okunan İstiklal Marşı'nın ardından Vali Ali Güngör günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Vali Güngör konuşmasında şunları söyledi: 

"Türk insanı, bugünlere nasıl geldiğini unutmayacak ve şanlı geçmişini koruyarak aydınlık geleceğine sımsıkı sarılmaya devam edecektir. Türkiye Cumhuriyeti, önünde uzanan aydınlık yolda emin adımlarla ilerlemeye devam edecektir. Benimsediği evrensel ilkeleri muhafaza ederek, uygar dünyanın onurlu bir üyesi olmak için verdiği kararlı mücadeleyi devamlı sürdürecektir." 

Vali Ali Güngör'ün konuşmasının ardından iki öğrenci Cumhuriyet konulu şiir okudu. Ordu Caddesi'ndeki bayram kutlamalarında daha sonra askeri birlikler, okullar ve kamu ve özel kuruluşların yer aldığı tören geçişi yapıldı. Tören geçişinde, Türkiye'nin Cumhuriyet öncesi ve sonrası resmedildi. 

Törenin sonunda ellerindeki bayraklarla kutlamalara ve tören geçişine renk katan grubun bayram coşkusuna, protokolden Vali Ali Güngör, 3. Ordu Komutanı Orgeneral Saldıray Berk, Belediye Başkanı Mehmet Buyruk ve diğer protokol üyeleri ve subaylar da ellerindeki bayrakları sallayarak ortak oldu.

iha
Yayın Tarihi : 29 Ekim 2008 Çarşamba 15:56:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?