30
Nisan
2024
Salı
ERZİNCAN

Trafik Haftası kutlanıyor

Türkiye’de bu yıl 2-10 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Trafik Güvenliği Haftası nedeniyle Erzincan’da bir program düzenlendi.


Trafik Güvenliği Tertip Komitesi tarafından Erzincan Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen programa Vali Vekili Adem Keleş’in yanı sıra Emniyet Müdürü Dr. Ahmet Çimen ve Belediye Başkan Yardımcısı Seyfullah Kaban ile kamu kuruluşları ve sivil topum örgütlerinin temsilcileri katıldı.

Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nın okunduğu törende ilk konuşmayı Fahri Trafik Müfettişleri Derneği Erzincan Şube Başkanı Sadi Bilyay Yaptı. Türkiye’de 8 yıldan bu yana yürütülen Fahri Trafik Müfettişliği uygulamasının trafik denetimlerine ciddi katkıları olduğunu belirterek şunları söyledi; “Trafikte insan kayıpları açısından Türkiye Avrupa’da birinci sırada yer alıyor. Türkiye teröre yılda bin can veriyor. Trafikte kaybettiğimiz insan sayısı 10 bini buluyor. Trafik kazalarında yaralananların sakat kalanlarını sayısı ise 200 bin civarında.

Türkiye’deki trafik kazalarında yaşanan can kaybı 42 Avrupa ülkesinin yüzde 20’sinden fazla. Ürküten bir tablo ile karşı karşıyayız.” Yapılan istatistiklerin araç sürücülerinin emnilet kullanması halinde can kaybının yarıya ineceğini gösterdiğini vurgulayan Sadi Bilyay, “Toplum olarak trafik güvenliğini sağlamak çok kolay. Yapılacak iş; hayatı ciddiye almak, hayatın asli unsurları olan konuları ciddi almaktır.” Dedi.


“BİLANÇO AĞIR…”
Sadi Bilyay’ın konuşmasının ardından İl Emniyet Müdür Yardımcısı Orhan Seçgin, slaytlar eşliğinde Türkiye’de trafik güvenliğinin sağlanmasıyla ilgili bir sunum yaptı. Konuşmasında trafikle ilgili istatistiki bilgilere yer veren Emniyet Müdür Yardımcısı Orhan Seçgin, trafik kazalarının bilançosunun çok ağır olduğu ülkemizde ortalama her 30 saniyede bir maddi hasarlı kazanın meydana geldiğini, buna karşılık, ortalama her 1 saate 11 kişinin trafik kazasında yaralandığını ve aynı süre içerisinde 1 kişinin de hayatını kaybettiğini söyledi.

Türkiye’de trafik kazalarının 1 yıllık maddi bilançosuyla 300 yataklı bin 085 hastane, 240 öğrenci kapasiteli 17 bin 265 okul, 100 metrekarelik 32 milyon 068 bin adet konut, her biri bin 500 metrekarelik 32 bin 353 spor salonu yapılabileceğini veya 5 milyon dolar değerinde bin 825 adet uçak alınabileceğini dile getirdi. Orhan Seçgin ayrıca, trafik kazalarına neden olan, sürücü, yaya, araç ve yol kusurlarıyla ilgili de slaytlar eşliğinde bilgiler verdi.


Programda daha sonra Trafik Güvenliği Haftası Tertip Komitesi tarafından seçilen yılın başarılı trafik görevlilerine belgeleri protokol üyeleri tarafından verildi. Programda ayrıca, hafta nedeniyle ilköğretim okulları arasında düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri verildi.

İha
Yayın Tarihi : 4 Mayıs 2009 Pazartesi 14:03:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?