8
Mayıs
2024
Çarşamba
ERZİNCAN

Trafik kazasını protesto eden vatandaşlar yolu kapattı

Erzincan’da bu sabah meydana gelen ve bir kişinin ölümüyle sonuçlanan trafik kazasının ardından vatandaşlar, yolu 3 saat ulaşıma kapattı.

Erzincan-Refahiye Karayolu’nun 8. kilometresinde bu sabah meydana gelen kazada, Refahiye’den Erzincan istikametine seyreden Şener Kurtulay yönetimindeki 24 DC 193 plakalı TIR, Çukurkuyu Beldesi Bozyazı Mahallesi’nden karayoluna çıkan Cezayir Akan yönetimindeki 39 LF 295 plakalı motosikletle çarpıştı. Kazada, motosikletiyle birlikte TIR’ın altında kalan ve yaklaşık 150 metre sürüklenen Cezayir Akan (50), ağır yaralı olarak kaldırıldığı Erzincan SSK Hastanesi’nde hayatını kaybetti.

Olayın duyulmasının ardından Bozyazı Mahallesi ve karayoluna yakın yerleşim birimlerinde yaşayan vatandaşlar, Erzincan-Refahiye Karayolu’nu ulaşıma kapattı. Yolda sık sık trafik kazası meydana geldiğini, ancak şimdiye kadar yetkililerin hiçbir tedbir almadığını söyleyen öfkeli vatandaşları, trafik polisleri ikna edemeyince devreye jandarma ekipleri girdi. Jandarma ekiplerine de büyük tepki gösteren vatandaşlar, valinin kaza yerine gelmesini istedi. Olayın bildirilmesi üzerine Vali Vekili Faruk Işık, kaza yerine gelerek vatandaşlarla görüştü. Vatandaşların isteklerini dinleyen Işık, gereken çalışmaların yapılacağına dair söz vererek öfkeli kalabalığı güçlükle ikna etti.

Yolun açılmasına razı olan, ancak yerdeki mazotun yıkanmasını isteyen vatandaşlar, bir trafik polisinin yolu bidondaki suyla yıkamasına da itiraz ederek itfaiyenin gelmesini istediler.
Vatandaşlar itfaiye ekiplerinin gelmesiyle yolu ulaşıma açarken, yolun 3 saat boyunca ulaşıma kapanması nedeniyle yüzlerce araç beklemek zorunda kaldı.

ERZİNCAN (İHA) -
Yayın Tarihi : 5 Aralık 2004 Pazar 15:16:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?