5
Mayıs
2024
Pazar
ERZİNCAN

Turist sayısı giderek artıyor

Erzincan'a son yıllarda gelen yerli ve yabancı turist sayısında gözle görülür bir artışın meydana geldiği bildirildi. 

Erzincan Kültür ve Turizm İl Müdürü Metin Çankaya, yaptığı açıklamada, 2006 yılında Erzincan'ın tarihi, kültürel potansiyelini ve turizm değerlerini tanımak ve doğa sporları yapmak amacıyla yerli ve yabancı olmak üzere toplam 52 bin turistin geldiğini söyledi. 

İl Kültür Müdürlüğü’nden rehberlik talep eden turlar vasıtasıyla ve bunların dışında ferdi olarak gelip ildeki otellerde konaklayan yabancı turistlerin tespit edilebilen sayısının yaklaşık olarak 2 bin civarında olduğunu vurgulayan Çankaya," Yerli turist sayısı ise 50 bin olup bunların bir çoğu, bir şekilde Erzincan'la bağlantısı olan kişi ve gruplardır. Özellikle yaz aylarında gerek yurt dışından ve gerekse ülkemizin çeşitli bölgelerinden Erzincan'a yerli ve yabancı turist akımı olmaktadır. Öyle ki, il merkezi nüfusu neredeyse ikiye katlanmaktadır. Gerek yabancı turistlere gerekse yerli turistlere her türlü rehberlik ve tanıtım hizmetleri il müdürlüğümüz ve valiliğimizin imkanları doğrultusunda sürdürülmektedir. Ancak ilimizin tanıtımı sadece il müdürlüğümüzün uhdesinde olmayıp ilimizin diğer kamu kurum ve kuruluşları belediyeler, esnaf ve özellikle de turizme yönelik çalışan lokanta ve otel gibi benzeri iş yerlerinde en iyi imkanları sunarak ilimize gelen turistlerin memnun ayrılmalarını sağlamak hepimizin görevidir. Erzincan'a gelen turistler Tercan'da Mamahatun Külliyesi ve Kervan saray, Tercan Baraj Gölü, Kemah'ta Sultan Melik Türbesi ve Kemah Kalesi, il merkezinde Altıntepe ve doğal güzellikleri açısından önemli bir mesire yeri olan Çağlayan(Girlevik Şelalesi), Beytahtı ve Ekşisu gibi yerler gezilmektedir"dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 6 Ocak 2007 Cumartesi 15:41:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
SEDAT ŞAHİN IP: 85.101.12.xxx Tarih : 6.01.2007 21:07:36
SAYIN KÜLTÜR MÜDÜRÜ TERCAN BARAJ GÖLÜNDEN BAHESERKEN OLUŞUMU İTİBARİYLE DÜNYADA BENZERLERİNE RASLANMAYAN KIRATER OTLUKBELİ GÖLÜNÜ.TAŞ MAGARALARI UNUTMUS DURUMDA .SANIRIM SAYIN KÜLTÜR MÜDÜRÜNÜN OTLUKBELİNE BİR ZİYARETİ OLMAMIS KENDİLERİNE HATIRLATIR BAŞARILAR DİLERİM