23
Mayıs
2024
Perşembe
ERZİNCAN

Türkeş'in vefatının 11. yıldönümü

Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) Erzincan İl Başkanı Avni Altınova, eski MHP Genel Başkanı Merhum Alparslan Türkeş'in vefatının 11. yıldönümü sebebiyle yaptığı açıklamada, Alparslan Türkeş isminin, gençlik yıllarında "tabutluklarla" başlayan milliyetçilik mücadelesinin, inanç, istikrar, dik duruş ve cesaret ile hayat boyu sürmüş şerefli bir ömrün bütünü ve destanı olduğunu kaydetti. 

Altınova, Alparslan Türkeş'i ve eserlerini anlamanın en emin yolunun, fikirlerini, aksiyonunu ve metodunu, verdiği mücadelenin imkan ve şartlarını, dönemine göre yorumlamak ve bu mücadeleyi hakkaniyetle değerlendirmekten geçtiğini ifade etti. 

Başkan Altınova; "Türkeş Bey, milliyetçiliği dışlayan ve tehlikeli gören düşüncelerin rağbet bulduğu bir dönemde, Türk milliyetçiliğinin bayraktarlığını yapan cesaret, gönül, fikir ve eylem adamıdır. Ömrü, Türk Milliyetçiliğini yükseltme yolunda, "dik baş, tok karın, mutlu yarın" hasreti ile geçmiş ve milletimizin şahsında taçlandırdığı Başbuğ unvanı; millet, vatan ve devlet sevgisi ile özdeşleşerek adeta bayraklaşmıştır. Yapılan karşı propaganda ve müdahalelere rağmen Türk milliyetçiliği, Anadolu'nun her köşesine onunla yayılmış ve asil Türk gençlerinin vicdanında yer bulmayı onunla başarmıştır. Milliyetçilik ise, milletin değerleri ile tanışma ve kucaklaşma imkânını Türkeş Bey ile bulmuş, eseri olan Milliyetçi Hareket Partisi ve Ülkücü gençlik milletimizin bağrında sağlam ve emin bir kaynak oluşturmuştur.Merhum Başbuğumuz Alparslan Türkeş Bey'i, ahirete göçeden tüm şehitlerimizi ve dava arkadaşlarımızı bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz."dedi.

.
Yayın Tarihi : 4 Nisan 2008 Cuma 16:14:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?