22
Mayıs
2024
Çarşamba
ERZİNCAN

Ünal Tuygun AKP'den aday adayı

Erzincan Belediyesi'nde, uzun yıllar çeşitli idari görevlerde bulunan Ünal Tuygun, Erzincan Belediye Başkanlığı için Ak Parti'den aday adayı olduğunu açıkladı. 

Ak Parti İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında aday adaylığını açıklayan Ünal Tuygun'a çok sayıda vatandaş moral desteği verdi. Basın toplantısına destekçilerinin alkışları ve yoğun tezahüratları altında gelen Ünal Tuygun, Erzincan'a layık olduğu hizmeti vermek için aday adayı olduğunu belirterek, Erzincan halkının desteğine güvendiğini söyledi. 

Belediyede bulunduğu görevlerin ve edindiği tecrübelerin 4 üniversite diplomasına denk geldiğini öne süren Ünal Tuygun, "Amacım bütün samimiyetimle halkımıza hizmet etmek. Yoksa benim bir kuru başım var nereye olsa giderim. Şimdiye kadar Erzincan için yapılan bütün projelerin içinde olmaya çalıştım. Hiçbir zaman yaptığımız işlerle şov yapmadım. Erzincan'ın kenar mahallelerinde yoklukları, yoksullukları çok gördüm. Eğer imkan verilirse Erzincan'ı doğunun en modern ili yapmak için çalışacağım. Bu coğrafyada yaşayan insanlar tarih boyunca üzüntüleri, sıkıntıları, yoksullukları hep omuz omuza, sırt sırta vererek aştı. İnşallah bundan sonra da böyle olacak."diye konuştu. 

Erzincan Belediyesi'nde, İdari İşler Müdürlüğü, Basın ve Halkla İlişikler Müdürlüğü, Mezarlıklar Müdürlüğü ve Belediye Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulunan ve aynı zamanda yazar olan Ünal Tuygun, 10'un üzerinde esere imza attı. Erzincan'da yürüttüğü hayır hizmetleri sebebiyle çok sayıda ödül alan Ünal Tuygun evli ve 2 çocuk babası.

TEMAYÜL YOKLAMASI 14 ARALIK'TA
Öte yandan, Ak Parti Erzincan Seçim Koordinasyon Kurulu Başkanı İsmail Güneş, mevcut merkez ve ilçe belediye başkanlarıyla ilgili temayül yoklamasının 14 Aralık Pazar günü yapılacağını açıkladı.
 
İl Kültür Müdürlüğü Salonu'nda yapılacak temayül yoklamasına Balıkesir Milletvekili İsmail Özgün'ün başkanlığında, Ankara Milletvekili Burhan Karatürk, Gümüşhane Milletvekili Kemalettin Aydın ve Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz'ün katılımıyla gerçekleştirileceğini kaydeden İsmail Güneş, yoklamada, merkez belediye başkanı için il yönetim kurulu, il kadın kolları yönetim kurulu, il gençlik kolları yönetim kurulu, merkez ilçe yönetim kurulu, il disiplin kurulu, demokrasi ve hakem kurulu asil üyeleriyle, Belediye Meclisi ve İl Genel Meclisi üyelerinin oy kullanacağını söyledi. İlçe belediye başkanları için ise il yönetim kurulu, il kadın kolları yönetim kurulu, il gençlik kolları yönetim kurulunun asil üyeleri ile ilçe yönetim kurulu, ilçe gençlik kolları yönetim kurulu, ilçe kadın kolları yönetim kurulu asil üyeleri ve ilçe belediye meclisi üyeleri ve il genel meclisi üyelerinin oy kullanacağını ifade eden İsmail Güneş, yapılacak temayül yoklamasına katılacak milletvekillerinin görüşlerinin de parti genel merkezi tarafından alınacağını bildirdi.

iha
Yayın Tarihi : 12 Aralık 2008 Cuma 17:09:35
Güncelleme :12 Aralık 2008 Cuma 17:41:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?