8
Mayıs
2024
Çarşamba
ERZİNCAN

Üniversite parası Hazine'ye iade edildi

Erzincan Üniversitesi’nin kurulacağı alanda arazi sahipleriyle anlaşılamaması nedeniyle, tahsis edilen para Hazine’ye iade edildi.

Üniversite kampusu için kurulacak alanda bulunan tarlaların kamulaştırılması için Atatürk Üniversitesi, Erzincan Valiliği, Belediye Başkanlığı, milletvekilleri ve Maliye Bakanlığı Müsteşarı Hasan Basri Aktan’ın girişimleriyle tahsis edilen 433 milyar lira, toplam 2.5 dönüm alandaki tarla sahipleriyle anlaşılamaması sebebiyle prosedür gereği Hazine’ye iade edildi.

Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden konuyla ilgili yapılan açıklamada, paranın geri gönderilmesinin Erzincan için büyük kayıp olduğu belirtilerek, arsaların alınması için kurulan komisyonun gece-gündüz çalıştığı, Vali Refik Arslan Öztürk ve Belediye Başkanı Mehmet Buyruk’un da pazarlıklara bizzat katıldığı ancak buna rağmen bir sonuç elde edilemediği kaydedildi.

Vali Refik Arslan Öztürk ise, 2 yıldan bu yana söz konusu ödeneğin tahsisi için uğraştığını belirterek, "Planlar, komisyonlar ve komiteler olarak çok uğraştık. Keşke vatandaşlarımızı ikna edebilseydik de dileğimiz gerçekleşseydi. Daha önce hayırsever iş adamlarımız Hacı Ali Akın ve Mehmet Torun’un yaptığı binaların yanına bu yıl 3 fakülte binası daha yapmayı planlıyorduk ama olmadı. Ödeneği bize gönderen Maliye Bakanlığı Müsteşarı Hasan Basri Aktan’a da mahcup oldum" dedi.

Ödeneğin geri gitmesinin kendisini de son derece üzdüğünü ifade eden Belediye Başkanı Mehmet Buyruk da, "Buna rağmen şevkimiz kırılmayacak. Bugünden itibaren Maliye Bakanlığı tarafından tahsis edilen 33 dönüm arazinin üniversiteye sunulması çalışmalarına başladık" diye konuştu.

İHSAN SENİR ERZİNCAN (İHA) -
Yayın Tarihi : 31 Aralık 2004 Cuma 17:11:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?