4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZİNCAN

Üniversitede arbede!

Atatürk Üniversitesi Erzincan Eğitim Fakültesi’nde karşıt görüşlü öğrenciler arasında çıkan kavga güçlükle önlendi. Erzincan Eğitim Fakültesi’nde bir süre önce farklı görüşlü iki öğrenci arasında çıkan kavganın devamında bugün iki taraf arasında gün boyunca yaşanan gerginlik akşam saatlerinde kavgaya dönüştü.

Fakülte girişinde toplanan 70-80 kişilik bir grupla, kampüsteki yaklaşık 100 kişilik başka bir grup arasında çıkan kavgayı polisler güçlükle önledi. Taş ve sopaların kullanıldığı kavganın ardından fakülteye çevik kuvvet takviyesi yapıldı.

Dün gece 21.00’e kadar kampüste kalan bir grup öğrenci, polisin güvenlik çemberi altında dışarı çıkarıldı. Kız öğrenciler bir ticari taksiyle fakülteden ayrılırken, erkek öğrenciler Çevik Kuvvet ekiplerinin kontrolünde slogan atarak mahalle aralarında ilerledi. Toplu halde Cumhuriyet Mahallesi’ne kadar yürüyen ve polisin müdahale etmediği öğrencilerden bazılarının yerlerden taş toplaması dikkat çekti.

Cumhuriyet Mahallesi’nde de uzun süre slogan atan grup, basın açıklaması yaptıktan sonra dağıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Haziran 2005 Çarşamba 12:05:23
Güncelleme :7 Temmuz 2005 Perşembe 16:56:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mustafa KUVANCI IP: 85.99.194.xxx Tarih : 2.06.2005 09:32:00
ananız babanız sizi okumaya gönderdi. okuyup okulunuzu bitirin, neyi asıp kesiyorsunuz.  özellikle de ekmeğini yediğiniz devlete ihanet etmeyin!....