30
Nisan
2024
Salı
ERZİNCAN

Üniversiteden bilime destek

Erzincan Üniversitesi, bünyesindeki Bilimsel Araştırma Projeleri Yönetim Birimi aracılığıyla değişik fakültelerdeki öğretim elemanlarının hazırladığı projelere maddi destek sağlıyor.

Erzincan Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri (EÜBAP) Destek Birimi’nin genel amacının, yeni bilgiler üretilmesi, bilimsel yorumların yapılması veya teknolojik problemlerin çözümlenmesi için bilimsel esaslara uygun olarak yapılan çalışmaları desteklemek olduğunu ifade eden EÜ Rektörü Prof. Dr. Erdoğan Büyükkasap, şunları söyledi, “EÜBAP Destek Birimi, bir taraftan çok gelişmiş bir araştırma alt yapısının oluşturulması ve bunun verimli bir şekilde kullanılmasını temin etmeye çalışırken diğer taraftan en ileri bilgiye ulaşma olanaklarının yerleştirilmesi, yeterli mali kaynağın sağlanması, yönetimi, etkin ve adil dağıtımı, ulusal-uluslararası, kamu-özel, sektör-sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliğinin geliştirilmesi, ulusal ve uluslararası araştırma grupları arasında iletişim, etkileşim, yardımlaşma ve paylaşımın arttırılmasını sağlıyor. EÜBAP ayrıca ülkemiz ve bölgenin kültürel değerlerinin ortaya çıkartılması ve insanlığın düşünsel ufkunun genişletilmesini sağlayacak çalışmaların öncelikli olarak desteklenmesi yoluyla insanlığa ve topluma yarar sağlayacak bilginin üretimi, yayılması ve yönetimini gerçekleştirmek, Erzincan Üniversitesi araştırıcılarının başarılarını yükseltmek, akademik yaşamlarını kolaylaştırmak ve bu yolla üniversitenin toplumsal etkinliği ve saygınlığına katkıda bulunmak amacıyla yılda en az iki kez toplanarak başvurusu yapılan ve belirlenen yönergeye uygun olarak hazırlanan projelere maddi destek veriyor.”

Rektör Prof. Dr. Büyükkasap, EÜBAP Komisyonu’nun 23 Mart 2009 tarihinde yapılan toplantısında komisyona teslim edilen 9 projeden yönergeye uygun hazırlanmış olan 6’sına destek verileceğini söyledi. EÜBAP Destek Birimi’ne sunulan projelerden; Prof. Dr. Sedat Yörük’ün, “Yeni Schiff Bazı Ligandlarının Sentezi Karakterizasyonu Ve Bu Ligandların Bazı Metal Komplekslerinin İncelenmesi” projesi 9 bin TL, Yrd. Doç. Dr. Sevgi Sevsay’ın, “Erzincan İlinin Refahiye, Üzümlü, Otlukbeli, Tercan Ve Kemaliye İlçeleri Kadife Akarlarının Sistematik Yönden İncelenmesi” projesi 9 bin 500 TL, Yrd. Doç. Dr. Abdulkadir Çoban’ın, “Tauroursodeoksikolik Asitin (TUDKA) C. Elegans Yaşam Süresine Etkisinin İncelenmesi” projesi 9 bin TL, Yrd. Doç. Dr. Abdulkadir Gül’ün, “Erzincan İlinin Tarihi Coğrafya Açısından İncelenmesi” projesi 8 bin TL, Yrd. Doç. Dr. Rabia Hacıhasanoğlu’nun, “Erzincan İl Merkezindeki Sağlık Ocaklarına Başvuran Bireylerde Hipertansiyon, Farkında Olma, Tedavi Ve Kontrol Durumu” projesi 4 bin TL ve Yrd. Doç. Dr. Arzu Yıldırım’ın, “Zihinsel Engelli Çocukların Annelerine Verilen Eğitimin Annelerin Depresyon Düzeylerine Ve Aile İşlevlerine Etkisi” projesi bin 600 TL destek aldı.
 

iha
Yayın Tarihi : 2 Nisan 2009 Perşembe 15:03:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?