30
Nisan
2024
Salı
ERZİNCAN

Üniversiteden yaşlılara konser

Erzincan Üniversitesi (EÜ) Rektörlüğü, 18-24 Mart Yaşlılar Haftası nedeniyle bir türkü konseri düzenledi.

Üniversitenin Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Öğretmenliği Ana Bilim Dalı tarafından, Eğitim Fakültesi Başöğretmen Salonu'nda düzenlenen "Erzincan Türküleri Konseri"ne, Rektör Prof. Dr. Erdoğan Büyükkasap, dekanlar, öğretim elemanları ve Sosyal Hizmetler il Müdürlüğü'ne bağlı 100. Yıl Atatürk Huzurevi'nde kalan yaşlılar katıldı.

Konser öncesi Rektörlük tarafından öğrenci yemekhanesinde yaşlılara yemek verildi. Yemeğin ardından Rektör Prof. Dr. Erdoğan Büyükkasap programa katılan yaşlılara çiçek ve üzerinde üniversitenin ambleminin bulunduğu birer porselen bardak hediye etti. Yemek sonrası verilen konserde bir konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Erdoğan Büyükkasap, kendisinin, "Yaşlı" veya "İhtiyar" tabiri kullanmadığını belirterek, bunun yerine, "Çok tecrübeli büyüklerimiz" ifadesini kullanmayı tercih ettiğini söyledi. Prof. Dr. Büyükkasap, insanın yüzündeki her bir çizginin, 10 cilt kitaba bedel tecrübeyi ifade ettiğini dile getirdi.

Rektör Büyükkasap'ın konuşmasından sonra başlayan ve şef öğretim görevlisi İlhan Akdeniz'in yönettiği konserde yaşlılar söylenen türkülerle kimi zaman hüzünlendi, kimi zaman da neşelendiler. Konser sırasında yaşlılara yanlarına oturan üniversiteli genç kızlar eşlik etti. Konser sırasında bazı katılımcı öğretim üyeleri gözyaşlarına hakim olamadı.
 

iha
Yayın Tarihi : 25 Mart 2009 Çarşamba 11:47:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?