30
Nisan
2024
Salı
ERZİNCAN

Üniversitelilerden miniklere destek

Erzincan'da, üniversite sıralarında aldıkları teorik dersin pratikteki uygulamasını bir ilköğretim okulunda hayata geçiren üniversite öğrencileri takdir topladı. 

Erzincan Üniversitesi (EÜ) Eğitim Fakültesi Türkçe Eğitimi Bölümü 3. sınıf öğrencileri, okulda gördükleri "Topluma Hizmet Uygulamaları" dersini, Erzincan'a 30 kilometre uzaklıktaki Uluköy beldesindeki ilköğretim okulunda pratiğe geçirdi. Araştırma Görevlisi Yasin Mahmut Yakar'ın verdiği "Topluma Hizmet Uygulamaları" dersi kapsamında 40 minik öğrencinin eğitim gördüğü 2 derslikli Uluköy İlköğretim Okulu'na giden 24 üniversite öğrencisi, okul yöneticileriyle yaptıkları görüşmede okulun bir kütüphaneye ihtiyacının olduğunu öğrendiler. Bunun üzerine kütüphane kurmak için kolları sıvayan üniversiteliler, 3 ay boyunca bir taraftan kütüphanenin kurulacağı mekanın bakım ve onarımının yapılmasına öncülük ettiler bir taraftan da kütüphane için kitap topladılar. Okulda bilgisayar sınıfı olarak kullanılan bir odayı elden geçiren öğrenciler daha sonra arkadaşlarından ve hocalarından topladıkları yaklaşık 2 bin 500 kitap ve dokümanı raflara dizdiler. 

Üniversite öğrencilerinin çabalarıyla kurulan Uluköy ilköğretim Okulu'ndaki kütüphanenin açılışı da Uluköy Belediye Başkanı Salih Kara, Erzincan Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Mergül Çolak, Güzel Sanatlar Eğitim Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ruhi Kara, Türkçe Eğitim Bölümü Araştırma Görevlisi Yasin Mahmut Yakar, Türkçe Bölümü öğrencileri ve İlköğretim öğrencilerinin katılımıyla yapıldı. Kütüphanenin açılış kurdelesi, ilköğretim okulu öğrencileri ve Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Dr. Dr. Mergül Çolak tarafından kesildi. Açılışa katılan bazı davetliler de yanlarında getirdikleri kitapları kütüphanenin raflarına koydular. 

Toplum ve Hizmet Uygulamaları Dersi çerçevesinde kütüphanesi olmayan bir okula kütüphane kurmaya karar verdiklerini dile getiren Araştırma Görevlisi Yasin Mahmut Yakar, dersin amacının; öğrencilerin eğitim alanında topluma yararlı faaliyet yapmasına zemin hazırlamak olduğunu belirterek, bundan yola çıkarak kısa zamanda öğrencilerin katkısıyla kütüphaneyi kurduklarını söyledi. Okulun minik öğrenciler ise şimdiye kadar kütüphanelerinin olmadığını belirterek, üniversitede okuyan ağabeylerine ve ablarına teşekkür ettiler. 

Türkçe Eğitimi Bölümü 3. sınıf öğrencisi Sultan Kahraman ise, "Arkadaşlarımızla beraber bu kütüphaneyi kurmaktan büyük zevk aldık. Umarım burada okuyan öğrencilere faydalı olmuşuzdur. Kütüphane de çok güzel kitaplar var. Üniversite öğrencilerinin bile faydalanacağı çok güzel kitaplar var" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 22 Ocak 2009 Perşembe 18:21:12
Güncelleme :27 Ocak 2009 Salı 09:47:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?