30
Nisan
2024
Salı
ERZİNCAN

Üniversitelilerin bilim klubü 7 yaşında

Erzincan Üniversitesi Kemaliye Hacı Ali Akın Meslek Yüksek Okulu'nda faaliyet gösteren AquaClub Su Ürünleri Araştırma ve Geliştirme Bilim Kulübü üyeleri kulübün kuruluşunun 7. yıldönümünü kutladı.
Yüksek okul yemekhanesinde verilen akşam yemeği sonrası düzenlenen kutlama programına, öğretim elemanlarını ve öğrencilerin yanı sıra ilçe protokolü de katıldı. Şehitler için saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda açış konuşmasının ardından Bilim Kulübü Danışmanı Öğretim Görevlisi Mustafa Erkan Özgür, "Bilim Kulübü, Dünü, Bugünü ve Yarını ile Erzincan Üniversitesi" konulu bir sunum yaptı. Sunumunda, öğrencilerin bireysel, mesleki ve bilimsel gelişmesini hedef alan kulübün 2008-2009 yılı hedeflerinden söz eden Mustafa Erkan Özgür, bu yıl yapmayı planladıkları çalışmaları şu şekilde sıraladı: "Kemaliye Geleneksel 6. Su Ürünleri Bilimsel ve Kültürel Günleri Ulusal Sempozyumu'nu düzenlemek, Barbut Esocinus (Yerli Turna ) türü balığın üretilebilme deneme çalışmalarına devam edilmesi, Dönemlik Kadı Gölü dergisi için bütçe bulunup yayımlanması, Geleneksel 2. Bahar ve Gençlik Şenlikleri'nin yapılması, Yukarı Fırat Havzası Araştırma ve Uygulama Koordinatörlüğü (YUFHAK) faaliyetlerini desteklemek, AB gençlik projelerine devam edilmesi, kurulması düşünülen "Kemaliye Doğa Tarihi Müzesi"ni desteklemek, üyelerin istihdamını destekleyecek İşgücü Tanıtım Bürosu ve On-line Bilgi Ağının oluşturulması…"
Konuşmaların ardından program, öğrencilerin şiir, skeç gösterileri, Kemaliye manilerinin okunması ve şarkılarla devam etti.

İha
Yayın Tarihi : 14 Ocak 2009 Çarşamba 19:10:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?