5
Mayıs
2024
Pazar
ERZİNCAN

Uzman doktor geldi, izdiham yaşandı

Erzincan'ın Otlukbeli ilçesinde uzun yıllardır tek hekimle sağlık hizmeti vermeye çalışan Devlet Hastanesi doktoru Erhan Yıldız'ın izne ayrılmasıyla Erzincan İl Sağlık Müdürlüğü'nce yerine vekaleten Uzman Doktor Bilal Keşkek'in ilçede haftada bir günlüğüne görevlendirilmesi, ilçe halkı tarafından yoğun talebe sebep oldu.


Vatandaşlar “Yetkililerden ilçede uzun yıllardır yaşanan doktor probleminin en kısa zamanda çözüme kavuşturulmasını istiyoruz”şeklinde konuştu.


İlçe Kaymakamı Şefik Aygöl de açıklamasında, uzman doktor Bilal Keşek'in ilçede haftada bir gün göreve başlamasıyla günlük olarak hastaneye gelen 40 hasta sayısının 4 katı civarında hastanın tedavi talebinin hastanede izdihama neden olduğunu belirtti.

Aygöl" İlçe Devlet Hastanemiz yıllardır tek hekimle 3 bin nüfusa hizmet vermektedir. Pratisyen hekimlerin yazamadığı bazı reçeteleri vatandaşımızın il merkezine sevk edilmesine sebep olmaktaydı.

Bu durum hastanemize yıllarca bir gün için görevlendirilen uzman doktorumuza büyük ilgi gösterilmesine sebep olmuştur.Bu izdiham gösteriyor ki Devlet Hastanesi olan her ilçeye en az bir uzman doktor görevlendirilmesi veya en azından yakın ilçelerden haftada bir günde olsa uzman doktorun görevlendirilmesi vatandaşın mağduriyetini ortadan kaldıracaktır. Bu konuda Erzincan İl Sağlık Müdürlüğü'nün bir takım çalışmalar içerisinde olduğunu biliyoruz.Temennimiz bu çalışmanın en kısa zamanda tamamlanmasıdır"dedi

İha
Yayın Tarihi : 7 Eylül 2007 Cuma 16:22:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?