23
Mayıs
2024
Perşembe
ERZİNCAN

Üzümlü Deresi ıslah ediliyor

Üzümlü ilçe merkezinden geçen ve yağışlı havalarda çevresindeki ekili alanlara ve yerleşim birimlerine zarar veren Üzümlü Deresi, Üzümlü Belediyesi DSİ Erzincan 82.Şube Müdürlüğü işbirliğiyle başlatılan çalışmayla ıslah ediliyor.

Üzümlü Belediye Başkanı Ensari Sürücü, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, ilçe merkezinden geçmekte olan derenin yağışlı havalarda büyük tehlike arz ettiğini belirterek," Derenin çevresindeki ekili alanlara ve yerleşim birimlerine daha fazla zarar vermeden biran önce ıslah edilmesi gerekiyordu. Beldes Projesi kapsamında Üzümlü Belediyesi-DSİ Erzincan 82.Şube müdürlüğü işbirliğiyle bir süre önce başlatılan dere ıslahı ve yol düzenleme çalışmaları kapsamında Üzümlü deresinin her iki yanına 3 metre yüksekliğinde 2 kilometre uzunluğunda istinat duvarı yapılırken Çarşı merkezinde Dereboğazı Kuzu köprüsü mevkiine kadar da 6 metre genişliğinde çift taralı yol yapımı gerçekleştiriliyor. Bölgede yıllardır ulaşım sıkıntısı çekilmekteydi. Bu yolun yapımıyla ulaşım sıkıntısı da çözüme kavuşturulmuş oldu. Dere ıslah ve yol düzenleme çalışması için yaklaşık 130 bin YTL harcama yapılacak. Yine ilçeye 4 kilometre uzaklıktaki Geyikli Mahallesi yol yapım çalışmalarında da son aşamaya gelindi. 2007 yılında yapımına başlanılan 4 kilometre uzunluğunda 10 metre genişliğinde ki yol 2009 yılında bitirilecek. Bu projenin belediyemize maliyeti ise yaklaşık 240 bin YTL'dir."dedi.

İlçe merkezinde Yunus Emre Mahallesi’ne 1 adet, Fatih Mahallesi’ne 2 adet olmak üzere toplam 8 bin 400 metrekarelik bir alanda yaptırılan 3 adet park inşaatının ağustos ayında tamamlanarak hizmete gireceğini vurgulayan Başkan Sürücü,"Dereboğazı mevkiinde de 2 dönümlük alanda mesire alanı inşa edilmektedir. Sağlık ocağı kavşağından Çarşı köprüsüne kadar bin 500 metrekarelik bölümde andezit taşı ile kaldırım çalışması, Çarşı merkezinde iş yerlerinin önünde yivli karasimanla kaldırım ve kilit parke taşı ile yol çalışması, Çarşı Merkez camine taziye evi, Geyikli mahallesi camiine abdesthane , oturma gurubu ve WC yapımı için ihale hazırlıkları devam ediyor"diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Temmuz 2008 Pazartesi 10:52:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?