22
Mayıs
2024
Çarşamba
ERZİNCAN

Üzümlü'de giyim fuarı

Üzümlü ilçesi Anadolu Kız Meslek Lisesi’nin geleneksel yıl sonu giyim fuarı açıldı.

Anadolu Kız Meslek Lisesi salonunda düzenlenen giyim fuarının açılışına Kaymakam Uğur Bulut, Belediye Başkanı Ensari Sürücü, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Akdemir, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Fuarın açılışında konuşan okul müdür yardımcısı Hatice Kalk, yıl içerisinde öğrencilerin hazırlamış olduğu giyim, üretim malzemeleri, bilişim teknolojisi bölümü ve çocuk gelişimi bölümünün hazırladığı eserlerden oluşan giyim furaının bu yıl 12.sini açtıklarını belirtti. Kalk;" Okulumuzda yatılı 140, gündüzlü 65 olmak üzere toplam 205 öğrenci eğitim görmektedir. Bunların yıl içerisinde rehber öğretmenler gözetiminde çeşitli etkinliklerde bulunmaktadırlar. Milli Eğitim Bakanlığının mesleki eğitimi yeniden yapılandırması sonucunda modüler sistemi getirilmiş olup bu alanlardaki öğrencilerimiz bu modüleri tamamlamak zorunda olduklarından bu yıl fuarımızdaki ürünlerimiz daha az olmuştur. Bu yılki fuarımızda giyim üretim teknolojisi öğrencilerinin üretmiş oldukları giysi örnekleri, Bilişim teknolojisi bölümünce hazırlanan sinevizyon gösterimi ve çocuk gelişimi ve eğitimi alanına ait olan ana sınıfı öğrencilerine yönelik metaryal örnekleri sergilenmektedir. Sergimiz 3 gün açık tutulacaktır."dedi.

Kaymakam Uğur Bulut ve diğer yetkililer açılışın ardından sergiyi gezdiler. Program kapsamında bayanlara yönelik olarak da okulun öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlamış olduğu defiler ve eğlence programı sunuldu.

.
Yayın Tarihi : 6 Haziran 2008 Cuma 11:33:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?