22
Mayıs
2024
Çarşamba
ERZİNCAN

Üzümlü'de meyvecilik gelişiyor

Üzümlü ilçesinde alternatif geçim kaynağı olarak görülen meyveciliğe ilgi her geçen gün artıyor.

Üzümlü ve Erzincan ekonomisine büyük katkı sağlayan meyvecilik sektörünün geliştirilmesi, yaygınlaştırılması ve karşılaştığı sorunların çözümü konusunda 1999 yılında Üzümlü Kaymakamlığı, Üzümlü Belediyesi ve Erzurum Atatürk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi işbirliğiyle yürütülen proje çalışmasında bugüne kadar önemli mesafeler kaydedildi.

Üzümlü Belediye başkanı Ensari Sürücü, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, bölge ekonomisinde önemli bir yere sahip olan meyveciliğin desteklenmesi gayesiyle Üzümlü Belediyesi, İlçe Tarım Müdürlüğü iş birliğiyle geçtiğimiz 2007 yılında uygulanan 'Meyveciliği Geliştirme Projesi' kapsamında başlatılan çalışmalarda da olumlu sonuçların alındığını belirterek," Meyvecilik sektörünün üretim açısından yaygınlaştırılması konusunda bugün önemli adımlar atılmaktadır. Üzümlü iklim şartları itibariyle meyveciliğe uygunluk arz etmektedir. Gelir düzeyi düşük olan ailelere iş imkanı sağlamaktadır"dedi.

Üzümlü'de meyvecilik sektörünün geliştirilmesi için belediye,ilçe Tarım Müdürlüğü tarafından ortaklaşa halkı bilinçlendirme toplantılarının düzenlendiğini vurgulayan Başkan Sürücü," Çiftçilerimizin ürünlerinden daha iyi verim alabilmeleri için bu tür toplantılar ilçemizde sürekli yapılmaktadır. Ayrıca toprak analizi, ağaç budama, aşılama ve ilaçlama gibi konularda düzenlenen toplantılarda ele alınarak uzman kişiler tarafından çiftçilerimiz bilgilendirilmektedir. Üzümlüde meyvecilik projesi çerçevesinde 280 dekar alanda 10 bin adet Kiraz, 2 bin 470 dekar alanda 50 bin adet Elma, 6 bin dekar alanda da Üzüm asması dikimi yapılmıştı"diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 30 Haziran 2008 Pazartesi 12:39:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?