23
Mayıs
2024
Perşembe
ERZİNCAN

Üzümlü'ye ceviz ormanlığı

Çevre ve Orman Bakanlığı Ağaçlandırma Genel Müdürlüğünce orman alanlarının yaygınlaştırılması amacıyla ülke genelinde sürdürülen 'Kendi Ormanını Kendin Kur' projesi kapsamında Erzincan'ın Üzümlü ilçesinde özel sektör tarafından 250 dekarlık bir alanda Ceviz ormanlığı kuruluyor. 

Proje sahibi Adem Oruçlu, dünyada olduğu gibi Türkiye'de de konuşulmaya ve tartışılmaya başlanan sosyal ormancılık kavramının, günümüz ormancılık politikalarının önünü açabilecek bir yaklaşım biçimi olduğunu belirterek, “Devletin hükmü ve tasarrufu altında bulunan ve yıllardır atıl durumda bulunan 250 dekarlık bir araziyi Milli Emlak'tan 10 yıllığına kiralayarak Erzincan Çevre ve Orman İl Müdürlüğünün vermiş olduğu 170 bin YTL krediyle bu araziyi ceviz ormanlığı şekline dönüştürerek ilçe ekonomisine kazandırmayı hedefledik. Kendi ormanını kendin kur projesini seçmemizdeki en önemli etken ülkemizde sıkça yaşanan orman yangınları sonucu çoraklaşan alanları nasıl ağaç dikelim diye araştırırken Çevre Orman İl Müdürlüğüyle görüşmelerde bulunduk. Kendileri bize bakanlığın projesinden bahsettiler. 

3500 ADET CEVZİ FİDANI DİKİMİ YAPILACAK 

Haziran ayında başladıkları arazi hazırlama çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini vurgulayan Adem Oruçlu, "Erzincan'da ağaç dikimi mevsimi genellikle Sonbaharda olduğu için bu döneme kadar çalışmaları tamamlayıp 3 bin 500 adet ceviz fidanının dikimini yapacağız. Asgari 5 yıl sonra fidanlar meyve vermeye başladığı zaman yıllık 300 bin YTL ilçe ekonomisine girdi sağlanacaktır. Projenin hayata geçirilmesinde kullanılan kredi de 15 yıl sonra geri ödenecek.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Ağustos 2008 Cumartesi 15:31:30
Güncelleme :9 Ağustos 2008 Cumartesi 15:36:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?