30
Nisan
2024
Salı
ERZİNCAN

Vali Demir Başbağlar'da

Erzincan Valisi Abdulkadir Demir, 5 Temmuz 1993 tarihinde PKK’lı teröristlerin 33 kişiyi katlettiği Kemaliye’nin Başbağlar köyünü ziyaret etti.

Vali Abdulkadir Demir’in Kemaliye ilçe merkezi ve köylerine 2 gün süren inceleme gezisinde Kemaliye Kaymakamı Yasin Özcan ve ilçedeki kamu kuruluşlarının yetkilileri katıldı. İlçede devam eden yatırımları ve projeleri yerinde inceleyen Vali Demir, bazı çalışmaları yerinde inceledi. Kemaliye’de yapımı devam eden Erzincan Üniversitesi’ne bağlı Turizm ve otelcilik Meslek Yüksek Okulu’nun ve devlet hastanesinin ek bina inşaatını inceleyen Vali Demir daha sonra 5 Temmuz 1993 tarihinde PKK’lı teröristlerin 33 kişiyi katlettiği Başbağlar köyüne gitti. Köyü gezen Vali Demir buradaki Jandarma karakolunu da ziyaret ederek görevli komutanlar ve askerlerle bir süre sohbet etti. Yetkililerden karakolun herhangi bir ihtiyacının olup olmadığını soran ve varsa bir an önce giderilmesini isteyen Vali Demir daha sonra Yukarı Umutlu ve Ergü köylerini ziyaret etti. Vali Demir köylere yaptığı ziyaretlerle de muhtarlar ve köylülerle görüşerek sorunlarını dinledi. Köy yolları konusunda hassasiyetini dile getiren Vali Demir, bu konuda devletin bütün imkanlarının seferber edildiğini vurguladı.

Kemaliye’de son olarak Avcı köyündeki yol yapım çalışmalarını yerinde inceleyen Vali Abdulkadir Demir, Avcı köyü yol ayırımından Başbağlar’a kadar olan yolun yapılması için talimat verdi.
 

iha
Yayın Tarihi : 28 Nisan 2009 Salı 10:54:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?