30
Nisan
2024
Salı
ERZİNCAN

Vali Demir'den çalışmalara inceleme

VALİ DEMİR SANSA’DAKİ DUBLE YOL ÇALIŞMALARINI İNCELEDİ

Erzincan Valisi Abdülkadir Demir, Erzincan-Erzurum Karayolu’nun 60. kilometresindeki Sansa Boğazı mevkiinde devam eden yol genişletme çalışmalarını yerinde inceledi.

Toplam 50 kilometre uzunluğundaki Sansa mevkiindeki yol genişletme çalışmalarını yerinde görmek üzere bölgeye giden Vali Abdülkadir Demir, müteahhit firmaya ait şantiye de görevlilerle bir süre sohbet ettikten sonra, çalışma bölgesine geçerek; bölgede yapılan yol genişletme çalışmaları hakkında yetkililerden bilgi aldı.

250 MİLYON LİRAYA MAL OLACAK

Genişletilecek 50 kilometrelik yolun 17 kilometrelik kısmının bu yıl itibariyle tamamlanmasının planlanırken 2010 yılında yolun tamamının bitmesi bekleniyor. 250 milyon TL’ye mal olacak çalışmalarda, yolun bölünmüş olmasıyla birlikte, tarihi İpekyolu Güzergahı Edirne`den Kars`a, Ağrı Gürbulak`a kadar tamamen bölünmüş yol haline gelecek. Yaklaşık 2 bin kilometrelik yol Bulgaristan hududundan, İran hududuna kadar bölünmüş yol haline getirileceği ifade edildi.

HIZLI TREN AYNI GÜZERGAHTAN GEÇECEK

Yeni yılda tamamlanacak yolda farklı yönlerde nehrin üzerine onlarca köprü kuruluyor, yola paralel akan Karasu Nehri`nin yatağı bir çok yerde değişiyor. Türkiye`nin doğudan batıya en önemli koridoru olarak nitelendirilen yolun en zor kısmı ise demiryolu, nehir ve karayolunun bir arada olduğu vadiden geçmesi. Çalışmaların ardından bölge kontrol altına alınarak karayolu ve hızlı tren yolu aynı güzergahtan geçecek.

VALİ DEMİR SANSA’DAKİ DUBLE YOL ÇALIŞMALARINI İNCELEDİ
İHA
Yayın Tarihi : 24 Aralık 2009 Perşembe 10:09:04
Güncelleme :24 Aralık 2009 Perşembe 13:43:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?