30
Nisan
2024
Salı
ERZİNCAN

Vali Demir'den kan bağışı

Türkiye Kızılay Derneği'nin, "1 Milyon İyi İnsan Aranıyor" sloganıyla başlatılan kan bağışı kampanyasına destek vermek amacıyla Erzincan Emniyet Müdürlüğü tarafından başlatılan "1000 Ünite Kan Bağışı Kampanyası"nda bininci ünite kanı Vali Abdulkadir Demir verdi. 

Erzincan Emniyet Müdürlüğü'nün yürüttüğü Aile Polisi Projesi kapsamında başlatılan kan bağışı kampanyasıyla ilgili Polis Evi'nde düzenlenen törene Erzincan Valisi Abdulkadir Demir, Belediye Başkanı Mehmet Buyruk, Emniyet Müdürü Dr. Ahmet Çimen, Kızılay Şube Başkanı yardımcısı Dr. Ömer Parmaksızoğlu, emniyet yetkilileri, kamu kuruluşlarının temsilcileri ve polis memurları katıldı. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende konuşan Emniyet Müdürü Dr. Ahmet Çimen, Kızılay'ın
kan bağışı kampanyasına destek vermek amacıyla 4 Aralık 2008 tarihinde başlatılan kampanyanın 31 Aralık 2009 tarihinde sona ereceğini belirterek, kampanyada görevli 550 polis memurunun vatandaşların kan bağışı yapmasına aracılık ettiğini söyledi. Konuşmasında Aile Polisi Projesi kapsamında Erzincan'da yapılan çalışmalardan da söz eden Çimen, vatandaşın polise olan güveninin arttığını dile getirdi. Törende daha sonra Kızılay Kan Merkezi Müdürü Dr. Bilge Kafkasyalı tarafından Emniyet teşkilatıyla yürütülen
kan bağışı kampanyasıyla ilgili bilgiler verildi. Kan bağışının öneminden bahseden Dr. Kafkasyalı, bu anlamda emniyet teşkilatına ve kan bağışında bulunan herkese kana ihtiyacı olan insanlar adına teşekkür ettiklerini söyledi.

DEVLET ANLAYIŞI, İNSAN MERKEZLİ OLACAK 

Programda daha sonra konuşan Vali Abdulkadir Demir ise, Türkiye'de devlet anlayışının değiştiğini ifade ederek, devlet anlayışının artık devlet merkezli olmak yerine insan merkezli olacak şekilde değiştiğini vurguladı. "Devlet, insanlar için var, insanlar varsa devlet anlamlıdır" diyen Demir, "Dolayısıyla insanlar devlete için değil, devlet insanlara hizmet için var. Bu anlamda yapılan bu çalışmalar çok önemli. İnsana değer veriyorsanız, olduğunuz yerden bulunduğunuz yerden kenti veya bulunduğunuz kurumu temsil edemezsiniz, yönetemezsiniz. Onu mutlaka insanların ayağına giderek yapmak zorundasınız" şeklinde konuştu. 

Hayatın sürprizlere dolu olduğunu anlatan Demir, "Sağlıklıyken, problem yaşamıyorken, problemli insanlara, sağlık konusunda ihtiyacı olan insanlara destek vermek çok önemli. Onu hatırlamak çok önemli. O bakımdan bu kan bağışı kampanyası kana ihtiyacı olan insanlar açısından çok önemli" diye konuştu.
Törende daha sonra kan bağışı kampanyasına katkı sağlayan ve vatandaşlara bu konuda aracı olan Emniyet Müdür yardımcısı Nuri Ateş, Asayiş Şube Müdürü İsmail Maden ve Toplum Destekli Polislik Büro Amiri İlyas Sıtkı ile Asayiş Şube Müdürlüğü, Şehit Enes Bediz Polis Merkezi ve Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği'nde çalışan 9 polis memuruna takdirname ve ödülleri Vali Abdulkadir Demir, Belediye Başkanı Mehmet Buyruk, Emniyet Müdürü Dr. Ahmet Çimen ve diğer protokol üyeleri tarafından verildi. Törende ayrıca, Kızılay Şube Başkanlığı tarafından Vali Demir, Emniyet Müdürü Çimen ve Emniyet Müdür yardımcısı Nuri Ateş ile bazı iş adamları ve dernek yöneticilerine kan bağışı kampanyalarına ve Kızılay'a desteklerinden dolayı birer teşekkür plaketi verdi. 

Törenin sonunda kampanyaya, 998. ünite kan Belediye Başkan yardımcısı Seyfullah Kaban, 999. ünite kan Baro Başkanı Avukat Can Tekin ve bininci ünite kan da Vali Abdulkadir Demir tarafından verildi.

iha
Yayın Tarihi : 27 Ocak 2009 Salı 17:19:00
Güncelleme :27 Ocak 2009 Salı 21:51:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?