30
Nisan
2024
Salı
ERZİNCAN

Vali Demir'den tarımsal gezi

Erzincan Valisi Abdulkadir Demir, Tarım İl Müdürü Ali Lek’le birlikte tarımsal faaliyetlerin yoğun olarak yapıldığı köy ve beldeleri gezdi.


Tarım İl Müdürlüğü teknik ekiplerinin çalışmalarını da yerinde inceleyen Erzincan Valisi Abdulkadir Demir çiftçilerle sohbet ederek onların sorunlarını dinledi. İlk olarak Uluköy beldesinde incelemelerde bulunan Vali Demir burada çiftçilerle sohbet etti. Çiftçilerin sorunlarını dinleyen Vali Demir, çiftçilerin isteklerinin kendileri için önemli olduğunu ifade ederek, birlik ve beraberlik içerisinde tüm sorunların halledileceğini söyledi.

Belde halkı Vali Demir’den sulama kanallarının yenilenmesi, pazarlama sorunlarının çözülmesi ve ayıların tarlalarına verdiği zararlara karşı önlem alınmasını istedi. Vali Demir burada yaptığı konuşmada, sulamayla ilgili sıkıntılardan haberdar olduğunu belirterek, sulama kanallarının yenilenmesi ve su kayıplarının en aza indirilmesi için İl Özel İdaresi’nden çimento desteği verileceğini açıkladı.


Erzincan’ın tarımsal alanda çok iyi imkanlara sahip olduğunu anlatan Vali Demir, “Bu verimli toprakların kıymetini çok iyi bilmemiz gerekir. Burada yapmamız gereken en önemli şey birlik olmamızdır. Görüyorum ki her şeyi sorunsuz üretebiliyoruz. Bu aşamada sorunumuz yok. Ancak genel olarak pazarlamada yaşanan sıkıntıları da aşmamız gerekiyor. Bunun için de kurmuş olan birlikleri en iyi şekilde yönlendirmek zorundayız. Birlik çatısı altında tek elden pazarlama yaparsak hem piyasadaki alıcılara rahat ulaşır hem de emeğimizin karşılığını alırız” diye konuştu.


Uluköy beldesinde domates tarlaları gezen Vali Abdulkadir Demir, bölgenin sebzecilik konusunda merkez olmaya aday olduğunu dile getirdi. Uluköy beldesinden sonra Yamaçlı köyündeki karpuz tarlalarını gezen Vali Demir Çağlayan beldesinde fasulye tarlalarında çapa yapan kadınlarla sohbet etti. Tarımın zor ve meşakkatli bir geçim kaynağı olduğunu kaydeden Vali Demir, köylü kadınlarla dertleşti.

Son olarak Karatuş köyünde incelemelerde bulunan Vali Demir Erzincan’ın en önemli geçim kaynağının tarım ve hayvancılık olduğunu belirterek şunları söyledi; “Bu alanda üretim yapan çiftçilerimize sahip çıkmak, onların yanında olmak, sorunlarının çözümüne yardımcı olmak bizim görevimiz. Zaman zaman bu gibi gezileri diğer bölgelere de yaparak çiftçimizin sorunlarını yerinde görüp elimizden geleni yapacağız”
 

İha
Yayın Tarihi : 4 Haziran 2009 Perşembe 18:12:14
Güncelleme :7 Haziran 2009 Pazar 09:31:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?