18
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZİNCAN

Vali güreşçileri kabul etti

Ankara Yaşar Doğu Spor Salonunda gerçekleşen Veteranlar Türkiye Şampiyonasında dereceye giren sporcular Erzincan Valisi Ali Güngör tarafından ödüllendirildi.


26-27 Ağustos tarihleri arasında Ankara'da gerçekleşen Veteranlar Türkiye Şampiyonasında Erzincan'ı temsil eden 62 kiloda Özkan Eskiyurt birinci, 69 kiloda Halil Yurtyapan birinci, 97 kiloda Çetin Boğa üçüncü, 85 kiloda A. Zeki Özbay ikinci, oldu.


Dereceye giren sporcular Erzincan Gençlik Spor İl Müdürü Atanur Köseoğlu, Güreş Antrenörü Teyfik Telli ile birlikte vali Ali Güngör'ü ziyaret etti. Valilik makamında düzenlenen ödül töreninde konuşan Vali Güngör, böyle bir spor dalının olduğundan haberi olmadığını hatırlatarak, "Bizim bildiğimiz sporlar 30'dan sonra yapılmıyor. Bu yaşta güreş yapmak, bu spora zaman ayırmak büyük başarı. Ülkemizde başarı gösterdiniz ilimizi temsil ettiniz, şimdi ise uluslar arası dalda Ülkemizi temsil edeceksiniz."dedi.


Erzincan'da valilik, özel idare olarak spora imkanlar ölçüsünde destek olmaya çalıştıklarını söyleyen Erzincan Valisi Ali Güngör, şunları söyledi:
"Devletimizin spora ilgisi az gibi, bazı spor dalları popüler olmuş, bir çok kişi de bu spor dallarına özel ilgi gösteriyor. Ancak ata sporumuz güreşe ilgi yok. Spor denince belli bir çizgide takılıp kalmamak lazım, sporu tabana yaymalıyız, gençlerimiz yaptıkları spor alanında hedef çizmeli. Spor, sadece spor olarak kalmıyor, başarılı olan o ilin tanıtımı için de ayrı bir katkısı oluyor.”


Birinciler, 23-28 Eylül tarihleri arasında Rusya'da yapılacak olan 2008 Veteranlar Dünya Şampiyonasına katılacaklar.

iha
Yayın Tarihi : 5 Eylül 2008 Cuma 15:40:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?