30
Nisan
2024
Salı
ERZİNCAN

Vali kış turizmini değerlendirdi

Erzincan Valisi Abdulkadir Demir, ilin turizminin gelişmesi için en önemli projenin Ergan Dağı Kış Turizmi Projesi olduğunu söyledi.

Vali Abdulkadir Demir imzasıyla Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Bakanlar Kurulu'nun 16 Şubat 2006 tarihli kararıyla turizm koruma ve gelişim bölgesi ilan edilen Ergan Dağı'na kış ve kayak sporları odaklı turizm merkezi kurulmasına yönelik çalışmaların devam ettiği belirtilerek, bölgenin imara açılacak 170 hektarlık alanında, gözlemsel jeolojik ve Jeoteknik etüdlerinin yapıldığı ifade edildi. Avrupa Birliği (AB) Bölgesel Rekabet Edilebilirlik Programı'na sunulan projeyle 9 buçuk milyon Avro kaynak talep edildiğinin kaydedildiği açıklamada, söz konusu projenin ön elemeyi geçtiği açıklandı.
 
Açıklamada bilgilere yer verildi, "Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 26 Kasım 2007 tarihinde uygun görülen İmar Plana göre hazırlanan; 1/25000 ölçekli çevre düzeni planı ile 1/5000 ölçekli nazım imar plan ve 1/1000 uygulama imar planı 14 Ekim 2008 tarihinde onaylanmıştır. Birinci etap ana ulaşım yolu ile tatil köyü iç yollarının proje ihalesi yapılmış, yol güzergâhında sondajlı zemin etütlerini tamamlamış pafta üretimi çalışmaları sürdürülmektedir. İl Özel idaresi tarafından bölgenin yol yapımına başlanmıştır.İlimizin turizm potansiyelinin değerlendirilmesi ve gelir getiren bir sektöre dönüştürülmesine çalışılmaktadır."
 

iha
Yayın Tarihi : 16 Şubat 2009 Pazartesi 14:11:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?