30
Nisan
2024
Salı
ERZİNCAN

Vali örnek bahçeyi inceledi

VALİ DEMİR ÖRNEK BAHÇEYİ İNCELEDİ

Erzincan Valisi Abdülkadir Demir, Tarım İl Müdürlüğü’nün teknik danışmanlığında Erem Fidancılık tarafından tesis edilen örnek meyve bahçesinde incelemelerde bulundu. Tarım İl Müdürü Ali Lek ile birlikte örnek bahçeyi ziyaret eden Erzincan Valisi Abdülkadir Demir, İl Müdürü Ali Lek ve bahçe sahibi Kürşat Eren’den bilgi aldı.

Meyvecilik sektörünün Erzincan için büyük önem taşıdığını kaydeden Vali Demir, çalışmaları yerinde incelerken Erzincan’ın bölgesinde meyvecilik sektörü bakımından lokomotif görevi gördüğünü söyledi. Erzincan’da bu tür tesislerin sayısının artması için çalışmaların aralıksız sürdürüldüğünü söyleyen Erzincan Valisi Abdülkadir Demir, İl Özel İdare kaynaklarını kullanmak suretiyle Erzincan tarımının ve çiftçisinin her yıl artan oranlarda sübvanse edildiğini söyledi.

Tarım İl Müdürlüğü teknik ekiplerinin çiftçinin hizmetinde olduğunu vurgulayan Vali Demir, “azim ve kararlılıkla çalıştığımızda çok güzel eserler ortaya çıkarıyoruz. Bu tesisin varlığı Erzincan adına son derece umut verici bir gelişmedir. Ancak biz bu tür tarımsal tesislerin sayısını daha da artırarak üretim miktarımızı ve kalitemizi artırmalıyız. Erzincan çiftçisi artık kısa vadede komşu illere ve büyük kentlere orta vadede ise dış ülkelere açılarak tarımda söz sahibi olmalıdır. Özellikle Ortadoğu ve Kafkas ülkeleri bizim için değerlendirilmesi gereken bir fırsattır” diye konuştu

VALİ DEMİR ÖRNEK BAHÇEYİ İNCELEDİ
İHA
Yayın Tarihi : 5 Ekim 2009 Pazartesi 16:21:02
Güncelleme :5 Ekim 2009 Pazartesi 23:16:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?