30
Nisan
2024
Salı
ERZİNCAN

Vali'den 19 Mayıs mesajı

Erzincan Valisi Abdulkadir Demir, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı münasebetiyle yayımladığı mesajda, Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun'a ayak basmasının Türk tarihi için adeta bir dönüm noktası olduğunu söyledi.
Vali Demir mesajında, Anadolu’nun dört bir yandan işgal altında olduğu bir dönemde, Atatürk’ün Samsun’a çıkışının önemine değinerek, “Samsun’da başlatılan bağımsızlık mücadelesi dalga dalga tüm yurda yayılmış, milli birlik ve beraberlik duygusu doruğa ulaşmıştır. İşgal güçlerinin tüm baskı ve zorlamalarına rağmen Atatürk ve silah arkadaşlarına bağımsızlık yolunda her türlü desteği Erzincan halkı tereddütsüz vermiştir. 19 Mayıs tarihi, ‘bağımsızlık güzergâhı’nın önemli duraklarından biri olan Erzincan için de ayrı bir öneme sahiptir.” dedi.


“Atatürk'ün Türk milletinin var olma mücadelesi açısından son derece önemli olan 19 Mayıs tarihini Türk gençliğine armağan etmesi de büyük anlamlar taşımaktadır.” diyen Vali Demir mesajında şu ifadelere yer verdi; “Büyük Önder Atatürk; ‘Gençler! Vatanın bütün ümit ve istikbali, siz genç nesillerin anlayış ve enerjisine bağlanmıştır. Sizler, yani Yeni Türkiye'nin genç evlatları, yorulsanız dahi beni takip edeceksiniz. Dinlenmemek üzere yola çıkanlar asla ve asla yorulmazlar’ diyerek, Türkiye Cumhuriyeti'nin korunması, gelişmesi ve çağdaş uygarlık düzeyine ulaşmasının, yetişmekte olan genç kuşaklar sayesinde gerçekleşeceğini belirtmiştir. Ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine çıkarmak ve büyük önderin sevgi ve güvenine layık olmak için Türk gençliğinin durmadan yorulmadan çalışacağına olan inancımız tamdır. Bu anlayış ve enerji Türk gençliğinde fazlasıyla mevcuttur.”


Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır da yayımladığı bayram mesajında şunları söyledi; “Büyük milletimizin tarihteki en parlak başarılarından biri olan Milli Mücadele ateşinin yakıldığı bir günün 90. yıldönümünü kutluyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsuna ayak basarak Anadolu da direnişi başlattığı bu günü takip eden Sivas, Erzurum Kongreleri, Amasya Tamimi ile öz malımız olan bu toprakların emperyalist işgalcilere terk edilemeyeceği bütün dünyaya haykırılmıştır. 90 yıl önce ayağa kalkan bu millet, verdiği mücadele ile dünyaya ilelebet var olacağını ve ilelebet bağımsız bir devletin sahibi olacağını ispat etmiştir.”
 

İha
Yayın Tarihi : 19 Mayıs 2009 Salı 15:22:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?