30
Nisan
2024
Salı
ERZİNCAN

Vali'den anlamlı ziyaret

Erzincan Valisi Abdulkadir Demir, eşinin maaşı için talepte bulunan şehit annesi Esma Dağ'ı evinde ziyaret ederek maaş problemini çözdü.


Erzincan Valisi Abdulkadir Demir, Şehitleri Anma Haftası sebebiyle şehit annesi Esma Dağ'ı ziyaret etti. Dağ, daha önce, vefat eden eşinin 15 gün prim eksiği olması sebebiyle kendisine SSK'dan dul aylığı bağlanmadığını beyan ederek yardım talebinde bulunmuştu.
Vali Abdulkadir Demir' in talimatlarıyla Esma Dağ'ın talebi konusunda çalışma başlatan Erzincan Sosyal Güvenlik Kurumu, gerekli incelemeler ve SGK İzmir İl Müdürlüğü ile yapılan telefon görüşmeleri sonucunda Esma Dağ'ın eşi Mustafa Dağ'ın çalışma günleri toplandı. Kısmi askerlik borçlanması yapılarak emeklilik işlemleri tamamlandı ve şehit annesine 1 Temmuz 2009 tarihinden itibaren 540 TL dul aylığı bağlandı.
Erzincan Valisi Abdulkadir Demir, eşi Nurtaç Demir ve Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Uğur Kaya ile birlikte şehit annesi Esma Dağ'ı ziyaret ederek emekli aylığı bağlama kararı ve maaş kartını kendisine verdi.

İha
Yayın Tarihi : 26 Ağustos 2009 Çarşamba 17:58:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?