22
Mayıs
2024
Çarşamba
ERZİNCAN

Vali'den çevre günü mesajı

Erzincan Valisi Ali Güngör, insanlığın geleceğini yakından ilgilendiren ve her geçen gün büyük tehlike oluşturan çevre sorununun, çağın önde gelen sorunlarından biri olduğunu hatırlattı.

5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla bir açıklama yapan Erzincan Valisi Ali Güngör, hızlı sanayileşme ve kentleşme süreci ile hızlı nüfus artışının, önemli çevre sorunlarını beraberinde getirdiğini hatırlattı. Vali Güngör, mesajında;

"Çevre sorunları, doğal dengeyi bozan ve insanlığı tehdit eden boyutlarıyla tehlikeli bir nitelik kazanmıştır. Ülkemizde çevre sorunlarının çözümü yönünde kısa ve uzun vadeli politikalar belirlenmiş, uygulanmaya geçilmiş, bu çalışmaların sürekli olması ve başarıya ulaşması için tüm ülkelerin işbirliği içinde hareket etmeleri gerektirmektedir. Dünyanın karşı karşıya bulunduğu tehdidin büyüklüğü, tüm ülkelerin daha etkin mücadelesini, içtenlikli çabalarını, yerküreye sahip çıkılması adına başlatılan uluslararası girişimlerin ve atılan adımların desteklenmesini zorunlu kılmaktadır. Çevre sorunlarının çözümünde, uluslararası çalışmalarının yanı sıra, kamu kurum ve kuruluşlarına, eğitim kurumlarına, özel sektöre, sivil toplum örgütlerine, yazılı ve görsel basına ve tüm bireylere büyük görev düşmektedir.

Kurumların ve toplumun tüm kesimlerinin oluşturacağı ortak bilinç çevre sorunlarının çözümü konusunda büyük güç yaratacaktır. Kalkınma ile çevre arasındaki dengeyi kuran, sınırlı kaynakları tüketmeden, gelecek kuşakların ihtiyaçlarını da göz önünde bulunduran sürdürülebilir kalkınma anlayışı, yalnızca belirli ülkelerin değil, tüm dünyanın ortak amacı olmalıdır." dedi.

Çevre ile ilgili her konuda sorumlulukların yerine getirilmesi gerektiğini ifade eden Vali Ali Güngör, gelecek kuşaklara yaşanabilir, güzel ve temiz bir dünya bırakmak için çaba gösterilmesi gerektiğini belirtti. Vali Güngör; "Unutmayalım ki çevre konusunda atacağımız adımlar çocuklarımızın geleceğine yapacağımız en önemli yatırım ve geleceğimizin güvencesi olacaktır. Yeşil ve güzel bir çevrenin bugünün olduğu kadar yarınların da en büyük kazanımı, çocuklarımıza bırakabileceğimiz zengin bir miras olacağını hiçbir zaman unutmamalıyız. Tüm insanların sağlıklı ve güzel bir çevrede yaşamalarının temel hakları olduğu düşüncesiyle, Dünya Çevre Günü'nü kutluyorum."diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 4 Haziran 2008 Çarşamba 12:44:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?