30
Nisan
2024
Salı
ERZİNCAN

Validen gazetecilere kutlama

Erzincan Valisi Abdulkadir Demir 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınlayarak Erzincan'da görev yapan gazetecilerin gününü kutladı

Vali Demir yazılı açıklamasında gazeteciliğin fedakarlık isteyen ve zor şartlarda yapılan önemli bir meslek olduğunun altını çizerek; "Cumhuriyet'in ve demokrasinin vazgeçilmez unsuru ve temel taşlarından biri olan yazılı ve görsel basın, Büyük Önder Atatürk; ün 'Basın, milletin müşterek sesidir. Basın başlı başına bir kuvvet, bir mektep, bir rehberdir.' sözünde belirttiği gibi basın Cumhuriyetin ve demokrasinin gelişmesinde büyük bir kuvvet olduğu vurgulanmıştır. Kamu yararına hizmet yapmakta olan gazeteci arkadaşlarımız, Ülkemizin ve ilimizin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmesine önemli katkılar sağlamaktadır. Olayları, ilkeli yayıncılık anlayışının bir gereği olarak tarafsız ve doğru bir şekilde halka aktarmak, basının başlıca görevi, zamanında bilgi almak ise vatandaşlarımızın doğal hakkıdır.”dedi.

Vali Demir, Erzincan’da bulanan tüm gazete, radyo ve televizyon çalışanlarının, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutladı.

iha
Yayın Tarihi : 10 Ocak 2009 Cumartesi 18:19:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?