30
Nisan
2024
Salı
ERZİNCAN

Vali'den ilçe gezilerine devam

Erzincan Valisi Abdülkadir Demir, ilçelere düzenlediği haftalık gezi programa kapsamında son olarak Üzümlü ilçesini ziyaret etti.

Erzincan’daki kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileriyle birlikte Erzincan’a 17 kilometre uzaklıktaki Üzümlü’ye giden Vali Abdulkadir Demir’i ilçe girişinde Kaymakam Murat Gözütok, Belediye Başkan Vekili Ali İhsan Geylan ve bazı kurum müdürleri tarafından karşıladı. Üzümlü Kaymakamlığı’nda Kaymakam Murat Gözütok’tan ilçeyle ilgili brifing alan Vali Demir, daha sonra Üzümlü Belediyesi’ne geçti. Burada da Belediye Başkan Vekili Ali İhsan Geylan’dan belediye çalışmalarıyla ilgili bilgi alan Vali Demir’e Erzincan’ın yöresel kuru yemişlerinden olan “Saruç” ikram edildi. Başkan Vekili Geylan’dan “Saruç”un nasıl yapıldığını öğrenen Vali Demir, ilçeye adını veren “Cimin Üzümü”nü de merak ettiğini söyledi.
Üzümlü Belediyesi’ndeki ziyaretin ardından Erzincan Üniversitesi’ne bağlı Üzümlü Meslek Yüksek Okulu’nda incelemelerde bulunan Vali Demir ve beraberindekiler daha sonra Erzincan’a döndü.

İha
Yayın Tarihi : 16 Ocak 2009 Cuma 10:01:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?