23
Mayıs
2024
Perşembe
ERZİNCAN

Validen Köydes'e yakın takip

Erzincan Valisi Ali Güngör, İl Özel İdaresi yetkilileriyle Köydes Programı kapsamında yapılan çalışmaları yerinde inceleyerek bilgi aldı.

Vali Güngör incelemeleri esnasında yaptığı açıklamada, İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü tarafından 2005 yılında başlatılan KÖYDES(Köy Alt Yapılarını Destekleme Programı) çalışmalarının 2008 yılında da devam ettiğini belirtti.

Güngör, projenin amacı doğrultusunda Erzincan köylerini, ihtiyaçlarına cevap verebilir nitelikte standartlara uygun asfalt kaplama yollar, temiz ve sağlıklı içme suyuna kavuşturmayı hedeflediklerini söyledi.

Köydes programıyla başlatılan çalışmalarda bugüne kadar hiçbir aksaklığın yaşanmadığını, 2008 yılında da verimli geçmesi için gerekli tedbirlerin alındığını vurgulayan Vali Güngör,"Çalışmalar programa uygun olarak yürütülmekte olup, projeden istenilen verimin alınabilmesi için İl Özel İdaremiz ve ilçe kaymakamlarımız uyum içerisinde çalışmalarını sürdürmektedirler. İl Özel İdaresi bu çalışmalara idari ve teknik yönden destek vermektedir."dedi.

Erzincan'da 2008 yılı Köydes Projesi çerçevesinde 412, 70 kilometre ikinci kat asfalt kaplama, içme suyu şebekesinin yenileme işinin yapılmasının planlandığını vurgulayan Vali Güngör," Köydes çalışmaları için Yüksek Planlama Kurulu Kararı ile Erzincan'a 6 milyon 248 bin YTL ödenek tahsis edilmiş olup bu ödenek ilimiz tahsisat komisyonunca ilçeler ve projeler bazında dağıtımı yapılmıştır. Merkez ve KHGB'nce hazırlanan 2008 yılı programında ağırlıklı olarak asfalt olan köy yollarının 2. kat asfalt yapılması planlanmıştır. Toplam 412,70 kilometre ikinci kat asfaltın tamamının maliyet ve itinerleri ile programda yer alan Grup içme suyu tesisi yenileme işinin keşif ve projeleri de hazırlanarak ilgili kaymakamlıklara gönderilmiştir. Temmuz 2008 tarihi itibariyle Köydes projesinde yer alan işlerin tamamının ihalesi yapılarak çalışmalara başlanılmıştır.

Programda bulunan merkez ilçedeki 36,75 kilometrelik ikinci kat asfalt kaplama işi ile Üzümlü ilçesindeki 14,45 kilometrelik 2.kat asfalt kaplama işi İl Özel İdaresi Makine ve ekipman ile personeli tarafından yapılmaktadır. 2008 yılı Köydes projesinde yer alan çalışmalar tamamlandığında 12527 nüfusa yol ve içme suyu hizmeti götürülmüş olunacaktır"diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 23 Temmuz 2008 Çarşamba 12:24:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?