18
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZİNCAN

Validen ÖSS denetimi

Erzincan Valisi Ali Güngör, ÖSS'nin (Öğrenci Seçme Sınavı) yapıldığı okulları ziyaret ederek gürültü yönünden öğrencileri rahatsız edebilecek bir olumsuzluk olup olmadığını denetledi.

Vali Ali Güngör, İl Emniyet Müdürü Dr. Ahmet Çimen'le birlikte ilk olarak Erzincan Lisesi'ne giderek görevlilerden sınavla ilgili bilgi aldı. Vali Güngör'ün ziyaret ettiği okulda ve ÖSS'nin yapıldığı diğer okullarda genellikle veliler okul bahçesi dışında bekletildi.

Korna ve yüksek sesle müzik çalan araçlarla, seyyar satıcılar gürültü yapmamaları yönünde polis memurları tarafından ikaz edildi. Erzincan Lisesi'nde görevli bir baş komiser de, okul bahçesine girmek isteyenleri eliyle 'Sus' işareti yaparak sessiz olmaları konusunda uyardı.

Erzincan Lisesi'nden sonra Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdoğan Büyükkasap'la birlikte Sağlık Meslek Yüksek Okulu'na giden Vali Ali Güngör, buradan çıkışta gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Vali Güngör, yaklaşık 6 bin öğrencinin ÖSS'ye girdiği Erzincan'da, sınavın yapıldığı 23 okulda 710 görevlinin bulunduğunu belirterek, İl Emniyet Müdürlüğü tarafından 160 personelin de sınavların yapıldığı bölgelerde asayişi sağlamakla görevlendirildiğini söyledi.

Vali Güngör, gazetecilerin özellikle gürültü kirliliği bakımından bu yıl had safhada önlem alındığını hatırlatması üzerine, konunun sınav öncesinde gündeme getirildiğini ifade ederek, "Hatta sınav günü birtakım yasaklar listesi hazırlaması yönünde talep geldi. Ancak ben buna gerek olmadığını, bir basın bildirisiyle halledilebileceğini, vatandaşlarımızın buna saygı göstereceğini, uyum sağlayacağını söyledim. Öyle de oldu. Erzincan halkına bunun için teşekkür ediyorum. Öğrenci velileri de bu konuda ilgililer" diye konuştu.

Erzincan'da sınav süresince önemli bir asayiş olayı olmadığı, sınavın il genelinde sakin bir ortamda tamamlandığı belirtildi.

.
Yayın Tarihi : 15 Haziran 2008 Pazar 18:42:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?