30
Nisan
2024
Salı
ERZİNCAN

Validen ÖSS denetimi

Erzincan Valisi Abdulkadir Demir, Öğrenci Seçme Sınavı'nın (ÖSS) yapıldığı okulları ziyaret ederek sınavdaki öğrencileri rahatsız edebilecek bir olumsuzluk olup olmadığını denetledi.

Vali Abdulkadir Demir, Belediye Başkanı Yüksel Çakır ve Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdoğan Büyükkasap'la birlikte ilk olarak Erzincan Lisesi'ne giderek görevlilerden sınavla ilgili bilgi aldı. Protokol üyelerinin ziyaret ettiği okulda ve sınavın yapıldığı diğer okullarda velilerin okul dışında bekletilmesine özen gösterildi. Okullara giren protokol üyeleri de gürültü yapmamak için azami özen gösterdiler.

Sınav anında ziyaret ettiği Erzincan Lisesi'nde konuyla ilgili açıklama yapan Vali Abdulkadir Demir, Erzincan'da ÖSS'nin sorunsuz bir şekilde gerçekleştirilmesi için yaklaşık 1 haftadan bu yana gerekli hazırlıkların yapıldığını belirterek şunları söyledi:

"Benim başkanı olduğum bir komisyon marifetiyle ÖSS'yle ilgili bütün planlamalar, programlar yapıldı. Bugün de onun uygulamasını yerinde görmek düşüncesiyle belediye başkanımız ve rektörümüzle birlikte ziyaretlerde bulunduk. Erzincan genelinde 21 okulda 6 bin 301 öğrenci sınava girdi. Sınavda 650 kişi görevlendirildi. Bütün amacımız; sınavın huzur içerisinde, sağlıklı bir şekilde yapılmasıdır. Onlar için bütün şartlar hazırlandı. Bundan sonrası öğrencilerimize düşüyor."

Kentte sınav süresince önemli bir asayiş olayının olmadığı, sınavın il genelinde sakin bir ortamda tamamlandığı belirtildi.

 

iha
Yayın Tarihi : 14 Haziran 2009 Pazar 17:57:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?