3
Mayıs
2024
Cuma
ERZİNCAN

Validen trafik denetimi

Karayolu Trafik Haftası etkinlikleri kapsamında Erzincan Valisi Selman Yenigün, Emniyet Müdürü Mustafa Elaman ve ilgili şube müdürleri ile birlikte E-80 karayolu üzerinde seyir halindeki araçları durdurup şoförlerle bir süre sohbet edip kolonya ve çikolata ikram etti.

Vali Yenigün emniyet kemeri takılı olan sürücüleri tebrik ederken motosikletli bir sürücüyü ise arka tarafta oturan kişinin kaskının olmayışından dolayı uyarıda bulundu.

Yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Erzincan Valisi Selman Yenigün, “Görev yaptığım önceki yerlerde bu tür uygulamaları yapıyorduk. Vatandaş Vali’yi, Kaymakam’ı, Emniyet Müdürü’nü karşısında görünce hoşuna gidiyor. Biz de Karayolu Trafik haftası etkinlikleri kapsamında sürücülerimizle direksiyon başında onlarla sohbet edip uyarılarda bulunup iyi yolculuklar dileyeceğiz. Karayolları trafik haftası etkinlikleri kapsamında sürücülerimizle birlikte olmak, onlarla karşılıklı sohbet edip bazı konularda uyarılarda bulunduk. Gördüğümüz kadarı ile arkadaşlarımızın çoğunun kurallara uygun olduğunu ve özellikle emniyet kemerlerinin takılı olduğunun görülmesi memnuniyet verici bir durumdur” dedi.

Toplumda herkesin kurallara uyduğunda kazaların olmayacağını söyleyen Vali Yenigün, “Esas olan şudur herkes kurallara uyduğu takdirde kazalar olmayacaktır diyorum. Aza inecektir de demiyoruz olmayacaktır. Yeter ki bizler kurallara uyalım uymayanları uyaralım. Sadece kamu görevlilerinin uyarmasıyla yetinmeyelim kamu görevlileri belirli zamanlarda uyarılar yapabilirler. Her gün bu uyarıları yapamayabilirler esasen gereği de yoktur. Esas olan vatandaşımızın kendi kendini veyahut arkadaşını yakınını uyarmasıdır eğer ortada bir kayide riayetsizliği varsa. Bu uyarıyı hepimiz yapabiliyorsak biz bu trafik sorununu halletmişiz demektir” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 10 Mayıs 2012 Perşembe 14:06:31
Güncelleme :10 Mayıs 2012 Perşembe 14:08:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?