30
Nisan
2024
Salı
ERZİNCAN

Vali'den Trafik Haftası mesajı

Erzincan Valisi Abdulkadir Demir, 2-10 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Trafik Güvenliği Haftası nedeniyle yaptığı açıklamada, modern dünyada insan hayatını sonlandıran veya sakat bırakan en büyük tehlikelerden birinin trafik kazaları olduğunu söyledi.


Açıklamasında, ülkedeki hızlı nüfus artışı, buna bağlı olarak motorlu taşıt sayısındaki artış ve karayolu yatırımlarının yetersiz kalması gibi nedenlerin yanında sürücü ve yayaların trafik eğitiminin yetersizliği ve kurallara uymada duyarsız davranmalarının trafik kazalarının başlıca nedenleri olduğunu kaydeden Vali Demir, şu ifadelere yer verdi; “Birçok insanın hayatını kaybetmesine, sakat kalmasına veya yaralanmasına neden olan trafik kazaları, ayrıca çok büyük rakamlarla ifade edilebilecek ekonomik kayıplara neden olmaktadır. Bu nedenle Erzincan’da bireysel ve toplumsal duyarlılık ile trafik bilinci oluşturulması için herkesin üzerine düşen görev ve sorumluluğu yerine getirmesi gerekmektedir. Sorunun yegane çözümü, bireyleri ve kurumlarıyla toplumun tamamının katılımının ve katkılarının sağlanmasıdır.”


Trafik sorunuyla ilgili kamuoyu ilgisinin aktif tutulmasının yanı sıra vatandaşların da bireysel ve toplumsal duyarlılık göstermeleri gerektiğinin altını çizen Vali Demir şunları söyledi; “Asıl önemli olan vatandaşlarımızın çocukluktan başlayan bir eğitimle trafik bilincine sahip bireyler olarak yetişmesidir. Trafik kurallarına uymak bir insanın, hem kendisine hem de başkalarına karşı sorumluluğudur. Erzincan’da, bireysel ve toplumsal duyarlılık ile trafik bilinci oluşturulmasında herkesin üzerine düşen ve görev sorumluluklarını derhal yerine getirmesi gerekir. İlimiz genelinde; İl Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığı yönetici ve personellerinin fedakârca yürüttüğü çalışmalar sonucu; alınan tedbirler sonucunda kazaların azalmasında büyük başarılar elde edilmiştir. İlimizin trafik kurallarına uyan bir şehir durumuna gelmesinde, gösterdikleri üstün gayretlerinden dolayı tüm güvenlik mensuplarımıza teşekkür ederim. “

İha
Yayın Tarihi : 5 Mayıs 2009 Salı 16:05:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?