22
Mayıs
2024
Çarşamba
ERZİNCAN

Vali'den yeni yıl mesajı

Erzincan'da dün görevine başlayan Vali Abdulkadir Demir, yayımladığı yeni yıl mesajında, yeni yılın, yeni umutları ve beklentileri beraberinde getirdiğini söyledi.
Vali Demir, Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü aracılığıyla yayımladığı mesajda şu ifadelere yer verdi; "Üzüntü ve sevinçleriyle bir yılı daha geride bırakıp, büyük coşku ve yeni umutlarla yeni bir yıla giriyoruz. Her yeni yıl, yeni umutları ve beklentileri de beraberinde getirmektedir. Bizler de fert ve millet olarak 2009 yılına çeşitli beklentiler ve umutlarla girmekteyiz. Bunların en başında da ülkemizin kalkınması, refahı, huzuru, birliği ve dirliği gelmektedir. Dünyada ve ülkemizde 2008 yılında yaşanan ve insanlığı derinden etkileyen olumsuzlukların 2009 yılında yaşanmaması, ülkemizde, ilimizde barış ve hoşgörünün hakim olması en büyük dileğimizdir. 2008 sonu itibariyle Valilik görevime başladığım Erzincan'da 2009 yılında Erzincanlı hemşerilerimizin rahat ve huzur içinde olmalarını kentimizin kalkınması için daha fazla çalışmak zorunda olduğumuzun bilinci içerisindeyiz. İlimiz son yıllarda ciddi bir kalkınma hamlesine girmiştir. Bu kalkınma hamlesini daha geliştirerek ilimizi gelişmiş iller arasına getirmek en büyük hedefimizdir. Bu alanda hepimize düşen ciddi sorumluluklar vardır."
Erzincan'ın gelişmesi kalkınması, halkın refah seviyesinin yükseltilmesi ve vatandaşlara kamu hizmetlerinin sunulmasında tüm kamu kurum ve kuruluşlarında görevli personelimizin gayret göstermelerini beklediğini kaydeden Vali Demir, "Huzurlu bir yıl geçirmek ve huzurlu bir gelecek oluşturmak adına tüm vatandaşlarımızın birlik ve beraberliklerini koruyacaklarına yürekten inanıyorum. Bu duygu ve düşünceler içerisinde, tüm Türk Milletinin ve değerli Erzincanlı hemşerilerimin yeni yılını içtenlikle kutluyor, sağlık, mutluluk, esenlik ve başarı dolu nice yıllar diliyorum" dedi.
BAŞKAN BUYRUK; "SIKINTILI BİR YILI GERİDE BIRAKTIK"
Erzincan Belediye Başkanı Mehmet Buyruk da yayımladığı yeni yıl mesajında, tüm dünyada sıkıntılarla anılacak bir yılın geride kaldığını belirterek şunları söyledi; "Ekonomik çalkantılar, bu çalkantılardan en az etkilenmemize rağmen ülkemiz genelinde kendini hissettiren darlık ve durgunluk, yıl içerisinde yaşadığımız ve yüreğimizi parçalayan terör hadiseleri, verdiğimiz şehitler, gaziler, 2008'in son günlerinde İsrail'in Filistinlilere karşı giriştiği katliam bu yılın unutulmazları oldu. Terörü de, Müslümanlara karşı girişilen bu katliamları da şiddetle kınıyorum. Allah zalimin zulmünü yanına koymaz."
Türk insanın inancı gereği umutlu olması gerektiğini dile getiren Başkan Buyruk şu ifadeleri kullandı; "Yarınlardan, yeni yıldan, gelecekten umutlu olmalıyız. Bizden sonraki nesillerin yaşayacağı dünyayı onlara bu umutla teslim etmeliyiz. Dilerim ki 2009 yılı memleketimize, Erzincan'ımıza, sizlere ve sevdiklerinize hayırlar getirir. Dilerim ki dünyamıza barış ve sükun hâkim olur. Dilerim ki ekonomik çalkantıları en az hasarla atlatırız."

İha
Yayın Tarihi : 31 Aralık 2008 Çarşamba 18:02:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?