30
Nisan
2024
Salı
ERZİNCAN

Validen yerel yönetim toplantısı

Erzincan Valisi Abdulkadir Demir, il genelinde yerel yönetim hizmetlerin kalitesinin artırılması, hızlanması ve tam koordinasyon sağlanması amacıyla kaymakamlar, merkez, ilçe ve belde belediye başkanları ile yatırımcı kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi. 29 Mart Mahalli idareler Seçimleri’nin akabinde ilk kez yapılan toplantı Özel İdare Müdürlüğü Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirildi.
 
Vali Abdulkadir Demir’in başkanlık yaptığı toplantıya, Belediye Başkanı Yüksel Çakır, Vali Yardımcısı Tolga Polat, İl Genel Meclisi Başkanı Ünal Tuygun, kaymakamlar, ilçe ve belde belediye başkanları ve yatırımcı kuruluşların yöneticileri katıldı. Toplantının açış konuşmasını yapan Vali Abdulkadir Demir, amaçlarının Erzincan’da Valiliğin, kamu kurum ve kuruluşlarının ve belediyelerin kaynaklarını ve imkanlarını bir araya getirerek, vatandaşlara daha hızlı ve kaliteli hizmet ve yıllardan buyana çözülemeyen sorunları çözüme kavuşturmak olduğunu belirterek, “Bunun içinde öncelikle, elimizdeki kaynaklar nedir?, imkanlarımız nelerdir ?, bu imkanlarla daha fazla hizmeti nasıl yaparız, bunun tartışmasını yapacağız. Buradan alınan kararları en kısa zamanda icraata geçirecek gerekli her türlü çalışmaları başlatacağız. Erzincan’da gücümüz; birliğimizdir.
 
Erzincan’da gücümüz; Erzincan insanının sorunların yaklaşımı içtenliği ve kendi sorunlarına sahip çıkmasıdır. Biz bunu birebir tespit ettik ve yaşıyoruz. İnsanların duyarlılığı, bu birlik ve beraberliğimizle, biz Erzincan’ın en uç köşesini bile en iyi yaşanabilir bir duruma getirebiliriz. Buna gücümüz ve imkanımız var.” diye konuştu
Vali Demir’in konuşmasının ardından basına kapalı olarak devam eden toplantıya katılan kaymakamlar, belediye başkanları ve kurum amirleri çözülmesi gereken konuları dile getirerek, bu sorunların çözümü noktasında görüşlerini belirttiler.
 

iha
Yayın Tarihi : 15 Nisan 2009 Çarşamba 19:57:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?