23
Mayıs
2024
Perşembe
ERZİNCAN

Valinin öğretmenler günü mesajı

Erzincan Valisi Ali Güngör, 24 Kasım öğretmenler Günü’yle ilgili bir mesaj yayımladı.

Vali Ali Güngör, Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü aracılığıyla yayımladığı mesajda, öğretmenlerin, Başöğretmen Atatürk'ten devraldıkları meşaleyi bugünlere taşıyarak, karanlıkları aydınlatma onurunun sahibi olduğunu belirterek, “Topluma hizmet veren her mesleğin saygın olduğu bir gerçektir. Ama bütün meslek mensuplarını yetiştirip hayata hazırlayan öğretmenlik mesleği ayrı bir kutsallık taşımaktadır. Gerçeğin, daima takipçisi, aydınlığın, bilimin yolunda ilerleyen öğretmenlerimiz, gelişen dünya şartlarında, atılacak olan adımların geliştirilmesinde hiç şüphe yok ki en önemli güç konumundadır.” dedi.

Bilgi çağında, eğitim sorunlarını çözen milletlerin, bilim, kültür, sanat, teknoloji, kültür ve ekonomik anlamda kalkındığını ifade eden Vali Güngör mesajında şu ifadelere yer verdi;

“Dünyada bazı ülkelerin savaşlarla yerle bir olmalarına rağmen sanki hiçbir şey olmamış gibi kısa sürede eski güç ve zenginliklerini yakalaması ve bazılarının ise paha biçilmez yer altı ve yerüstü zenginliklerine rağmen bir türlü yoksulluğun, sömürünün, esaretin pençesinden kurtulamayışlarının altında yatan temel faktör, bilgiyi kullanma, sorgulama ve yenileme yeteneğindeki farklılıktır. Toplumların bu yeteneği ise, eğitim sistemlerinin ve tabii ki öğretmenlerinin kalitesiyle doğru orantılıdır. Geleceğimizin teminatı ve en değerli varlığımız olan çocuk ve gençlerimizin çağın gerektirdiği bilgi ve becerilere sahip, milli kültür ve tarihimize bağlı ve evrensel değerlere açık kişiler olarak yetişmeleri için, ülkemizin her yerinde ve her şartta fedakârca görev yapan öğretmenlerimize minnettarlığımız çok büyüktür. İnsanoğlunun en kutsal mesleklerinin basında gelen öğretmenlik, doğrudan insani ve onun oluşturduğu medeniyeti şekillendirdiği için tarih boyunca en saygın görev olmuştur. Cumhuriyet nesillerini öğretmenlere emanet eden Atatürk’ün direktifleri doğrultusunda öğretmenlerimiz, bugün sahip olmaktan gurur duyduğumuz çağdaş demokratik ve maddi manevi her anlamda en büyük zenginliğimiz olan nesiller yetiştirmişlerdir. Ulu Önder Atatürk'ün, 'Fikri hür, vicdani hür, irfanı hür nesiller yetiştirin’ öğüdü doğrultusunda olumsuz şartlara rağmen yılmadan çalışan tüm öğretmenlerimizin, ailelerinin, öğrencilerimizin ve bütün milletimizin Öğretmenler Günü'nü kutluyor, saygı, sevgi ve şükranlarımı sunuyor ve ebediyete intikal etmiş olan öğretmenlerimizi rahmetle anıyorum.”

İHA
Yayın Tarihi : 22 Kasım 2008 Cumartesi 18:04:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?