4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZİNCAN

Vatandaşın alt geçidine devlet tören yaptı

Erzincan-Sivas Karayolu üzerinde bulunan ve sık sık ölümlü trafik kazalarının yaşandığı merkeze bağlı Ulalar Beldesi’nde, hayırsever bir vatandaş tarafından yaptırılan alt geçidin temeli törenle atıldı.

İstanbul’da yaşayan Ulalarlı hayırsever İbrahim İlhan tarafından yaptırılacak 25 metre boyunda, 3 metre genişliğinde ve 2.5 metre yüksekliğindeki alt geçidin 70 bin YTL’ye mal olacağı bildirildi. Törene Vali Refik Arslan Öztürk, Ulalar Belediye Başkanı Ercan Koçer, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan temel atma töreninde konuşan Vali Öztürk, "Bize kalsaydı böyle bir alt geçit yapamazdık. Hayırsever vatandaşımızın çok zor şartlarda kazandığı paralardan bir kısmını buraya aktarması duygusal bir harekettir. Ülke genelinde bulunan alt geçitler maalesef insanlarımız tarafından kullanılmıyor. Kazalar sadece sürücülerin hatasından kaynaklanmıyor. Yayalar da trafik kurallarına uymadığı zaman acı sonuçlar ortaya çıkıyor. Bizim vatandaşlarımızdan isteğimiz, yapılan alt geçitleri kullanarak kazaların önüne geçmeleridir" dedi.

Ulalar Belediye Başkanı Ercan Koçer ise, yapılacak alt geçit sayesinde artık kaza olmamasını umut ettiklerini belirterek, hayırsever vatandaş İbrahim İlhan’a minnettar olduklarını söyledi.
İbrahim İlhan, insan hayatına değer verdiği için bu çalışmaya maddi ve manevi katkıda bulunduğunu ifade ederek, "Hemşehrilerimin kazasız, belasız günler yaşaması benim için en büyük mutluluk olacak" diye konuştu.

Konuşmaların ardından kurban kesilerek alt geçidin temeli atıldı. Temele Vali Refik Arslan Öztürk, hayırsever vatandaş İbrahim İlhan ve törene katılan protokol mensupları harç koydu.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Haziran 2005 Cuma 16:37:23
Güncelleme :27 Haziran 2005 Pazartesi 13:43:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?