30
Nisan
2024
Salı
ERZİNCAN

Vatandaşlara ramazan yardımı

Erzincan Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Ramazan ayı dolayısıyla ihtiyaçlı vatandaşlara nakdi yardım yapmaya başladı.

Yardımlar banka aracılığı ile hak sahiplerine dağıtılıyor. İl genelinde 3 bin 500 ihtiyaçlı aileye 100 er TL yardım dağıtılacak.
Erzincan’da Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından geleneksel olarak yapılan Ramazan’a özel nakdi yardımlar başladı. Vakıfta kaydı bulunanlar arasından daha ihtiyaçlı durumda olanlara yapılan yardımlar geçmişte olduğu gibi mahalle muhtarlıklarında değil, bankalarda yapılıyor. Yardımlar Vakıfbank Erzincan Şubesinde dağıtılmaya başladı. Banka önünde ise uzun kuyruklar oluşuyor.
Erzincan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından hazırlanan listeler ve dağıtımı yapılacak olan mahalleler belirlenerek Vakıfbank aracılığıyla hak sahiplerine 100 TL dağıtılıyor.
Yapılan açıklamada daha önce tespit edilen yoksul vatandaşlara 100 TL nakdi yardım dağıtmaya başlandığı ifade edilirken, kayıtlı yaklaşık 5 bin ihtiyaçlı vatandaşın bulunduğu, buna karşılık Genel Müdürlük tarafından ramazan yardımı olarak 275 bin TL gönderildiği, Bu miktar Erzincan’daki ihtiyaçlı vatandaşlarımıza yetmediği için mütevelli heyetinin kararı ile vakıf fonundan bu paraya 70 bin TL aktarıldığı ifade edildi. Yapılan aktarmayla birlikte yardım yapılacak kişi sayısı 3 bin 457 kişiye çıkarıldı. Nakdi yardımın kısa sürede tamamlanması planlanıyor.

İha
Yayın Tarihi : 28 Ağustos 2009 Cuma 18:45:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?