30
Nisan
2024
Salı
ERZİNCAN

Vekillerin fayton keyfi

Bu yıl 32. düzenlenen Kemah Sultanmelik Kültür ve Spor Şenlikleri Kemah renkli görüntülere sahne oluyor.

Şenliklere katılan AK Parti Milletvekili Sebahattin Karakelle ve CHP Milletvekili Erol Tınastepe, açılışın ardından faytona binerek ilçede gezdiler.


32 yıl önce İstanbul'da başlayan ve 13 yıldır da Erzincan ayağı düzenlenen şenliklerin açılışı Kemah ilçesinde düzenlenen törenle başladı.
İstanbul Kemahlılar ve Erzincan Kemahlılar derneklerinin organizasyonuyla gerçekleştirilen ve yaklaşık 7 ay önce İstanbul'da başlayan futbol turnuvalarının final ayağı bu yıl Kemah ilçesinde yapılıyor. Sultanmelik Türbesi ziyaret edilerek duaların okunmasıyla başlayan törenler, Kemah İlçe Belediye Parkı'nda devam etti.
AK Parti Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle, CHP Erzincan Milletvekili Erol Tınastepe, Kemah Kaymakamı Eyüp Çalışır, Kemah Belediye Başkanı Hüsamettin Şanal, AK Parti İl Başkanı Salih Eğinlioğlu, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Cemalettin Başsoy, kurum müdürleri ve çok sayıda Kemahlı katıldığı törenlerin açılış konuşmasını İstanbul Kemahlılar Dernek Başkanı Ekrem Türkan yaparak Kemahlılar Derneği'nin, halkın ruhunda var olan, birlik, dayanışma ve dostluğu geliştirmek amacı ile kurulduğunu ve ortak değerleri yaşatmak için başarılı çalışmaları sürdüren Kemahlılar arasında gurbetten sılaya bir köprü olan şenliği, bu bağlamda Kemah köyleri dostluk turnuvasını 32 yıldır aralıksız sürdürmenin hatırı ve onurunu yaşadıklarını ifade etti.


Kemah Belediye Başkanı Hüsamettin Şanal ise, bu yıl 13.'sü düzenlenen Sultanmelik Kültür ve Sanat Festivali'nin yıllardır devam etmesinin gurbette bu işe gönül veren Kemahlıların eseri olduğunu hatırlattı. Şanal konuşmasında, "Küresel dünya şartlarında özellikle İstanbul gibi birçok devlet sayısına eş değer nüfusuyla tarihi ve kültürel zenginlikleriyle kocaman metropolde Kemahlıların Kemahlıca yaşamaları ve değişen dünyaya ayak uydurarak oradaki sevgilerini buralara getirmelerini ve bizlerle
paylaşmalarından dolayı hepsine Kemahlılar adına teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.


Kemah Kaymakamı Eyüp Çalışır'ın konuşmasının ardından törene katılan AK Parti Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle, "Kemah şenlikleri dost kapısıdır. Gelenlere canımız kurban, selam muhabbette olsun. Verenlere gönderenlere canımız kurban. Şenlikleri yapmamıza dünden bugüne vesile olan, bu kale tarihimizle eşdeğerdir. Bu şenliklerimizi düzenleyenlere ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum "dedi.
Kemah ilçesinde sünnet olan çocuklar için hazırlanan faytona binen Kemah Belediye Başkanı Hüsamettin Şanal, fayton sürdü. Sünnet olan çocukları kucaklarına alan ve çocuklarla birlikte gezen AK Parti Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle ve CHP Erzincan Milletvekili Erol Tınastepe, sünnet çocuklarıyla fayton üzerinde sohbet ettiler.

iha
Yayın Tarihi : 11 Temmuz 2009 Cumartesi 19:42:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?