23
Mayıs
2024
Perşembe
ERZİNCAN

'Vergi borcu olanlar fırsatı kaçırmasın'

Erzincan Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği (ESOB) Başkanlığı, Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı’nın, vergi borçlarının ödenmesinde kolaylık sağlayan yeni düzenlemesiyle ilgili bilgi verdi.

Erzincan ESOB binasında, konuyla ilgili basın toplantısı düzenleyen Birlik Başkanı Necmettin Ünal, vergi borçlarını süresinde ödeyememiş mükelleflerin borçlarını ödemede kolaylık sağlamak ve kamu alacaklarının bir an önce Hazineye intikalini temin etmek amacıyla yapılan düzenleme, kapsamında tecil ve taksitlendirilen borçlara uygulanacak faiz oranında önemli bir azaltma yapılarak faiz oranının yıllık yüzde 3 olarak belirlendiğini söyledi. 

VERGİ BORCU OLANLAR FIRSATI KAÇIRMASIN
Uygulamadan; vade tarihi 01 Eylül 2008 tarihinden önce olan ve vergi dairelerine ödenmesi gereken her türlü vergi, resim, harç, fon, paylar, vergi cezası, para cezası, gecikme faizi, gecikme zammı gibi tüm amme alacaklarından borçlu olan mükellefler yararlanacağı ifade eden ESOB Başkanı Necmettin Ünal, uygulama kapsamına, 2008 yılı gelir ve kazançları için tahakkuk eden geçici vergi ve bu vergi ile birlikte ödenmesi gereken damga vergisinin alınmadığını belirtti.

Mükelleflerin 28 Kasım 2008 tarihine kadar bağlı bulundukları vergi dairelerine başvurmaları halinde toplam borçlarının ilk taksidinin Aralık 2008 ayından başlamak üzere,18 ay süre ile yıllık yüzde 3 tecil faizi uygulanarak taksitlendirileceğini kaydeden Necmettin Ünal, “Vergi dairesine birikmiş borcu olan esnaf ve sanatkarımızı yakından ilgilendiren bu konuyu takip etmek suretiyle belirtilen müracaat tarihine kadar vergi dairesine müracaat etmeleri tavsiye ediyoruz.” diye konuştu.

“ÖTV İNDİRİMİ BİZİ MEMNUN EDER”
Maliye Bakanı Kemal Unakıtan’ın ÖTV İle ilgili indirim açıklamasının hayata geçirilmesinin kendilerini çok memnun edeceğini dile getiren Ünal şunları söyledi; “ÖTV her zaman araç satışlarında önemli bir maliyet unsuru. İç pazarda ki daralmanın açılması lazım. Burada bir ÖTV indiriminin olması durumunda satışları teşvik edeceği kesindir. Ticari taksiler, dolmuşlar kamyon ve kamyonetler ülke genelinde yenilenmeyi bekliyor. Özellikle bu kriz ortamında araçlarını yeniletmek isteyen şoför esnafına da bankalar tarafından düşük faizli ve uzun vadeli kredi temini sağlanması, arz ve talebi de olumlu yönde etkileyecektir.”

iha
Yayın Tarihi : 28 Ekim 2008 Salı 18:20:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?