30
Nisan
2024
Salı
ERZİNCAN

Vergi haftası etkinlikleri

Erzincan Defterdarlığı 20. Vergi Haftası nedeniyle
il genelinde çeşitli etkinlikler düzenlendi.


Erzincan Belediye binası önündeki tören Atatürk anıtına çelenk sunulmasıyla başladı. Defterdar Ali Aykaş, Esnaf Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Necmettin Ünal, Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Başkanı MustafaÇetiner ve İl Defterdarlık personelinin katıldığı törende anıta çelenk
sunuldu. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı'nın okunduğu törende
daha sonra törene katılan ilköğretim öğrencilerine Defterdarlık
tarafından çeşitli hediyeler dağıtıldı.


20. Vergi Haftası nedeniyle düzenlenen etkinliklerle ilgili bilgi veren Defterdar Ali Aykaş, etkinliklerin amacının, verginin toplumun kalkınmasındaki ve ekonominin büyümesindeki rolünün toplumun tüm kesimlerine benimsetilmesi ve vergiyi gönüllü olarak ödeme alışkanlığının kamuoyuna kazandırılmasını sağlamak olduğunu ifade ederek, "İl Defterdarlığı olarak öncelikli hedefimiz; bugünün küçüğü yarının büyüğü ve yöneticisi olacak gençlerimizi ve vergi mükelleflerimizin geleceklerinin daha mutlu olması için ekonomi ve vergi konularında bilgilendirmek, aydınlatmaktır" diye konuştu.


Atatürk anıtı önündeki törenin ardından Defterdar Ali Aykaş ve kurum personeli Vali Abdülkadir Demir'i makamında ziyaret etti. Aykaş burada Vali Demir'e ziyaretin anısına çiçek ve bakır tepsi hediye etti. Ziyarette konuşan Vali Abdulkadir Demir, kamu hizmetinin devam etmesi için vergi alınması gerektiğini kaydederek şunları söyledi; "Ülkemizin var olabilmesi, hizmet sunması için vergi almak şart. Bu kapsamda güzel çalışmalarla insanlarımızı buna inandırmalıyız. Vergi vermeyen halk, vergi toplamayan ülkeler ayakta duramazlar. Erzincan halkı bu konuda oldukça bilinçli. Vergisine sadık, vergi bilinci içerisindeler. Defterdarlığımızda bu noktada rahat çalışıyor. Önemli olan vatandaşın vergi bilincine sahip olmasıdır"

İha
Yayın Tarihi : 24 Şubat 2009 Salı 18:58:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?