30
Nisan
2024
Salı
ERZİNCAN

Veteriner hekimler yemekte buluştu

Erzincan’da görev yapan veteriner hekimler, Erzincan Veteriner Hekimler Odası tarafından Dünya Veteriner Hekimler Günü dolayısıyla düzenlenen yemekte bir araya geldi.

Işıkpınar köyündeki bir lokantada düzenlenen yemeğe, Tarım İl Müdürü Ali Lek, Erzincan’da önceki yıllarda tarım il müdürü olarak görev yapan Metin Çörekçi ve Numan Yılmaz ile merkez ve ilçelerinde görev yapan veteriner hekimler katıldı. Yemekte konuşan Erzincan Veteriner Hekimler Odası Başkanı Mahmut Yağcıoğlu, veteriner hekimlerin kutsal aynı zamanda zor bir mesleği icra ettiklerini belirterek, yetkililerin kamuda çalışan veteriner hekimlerin özlük haklarının iyileştirilmesini istedi.

Yağcıoğlu’nun ardından konuşan Tarım İl Müdürü Ali Lek de, veteriner hekimliğin öneminin her geçen gün arttığına vurgu yaparak şunları söyledi; “Veteriner hekimlerimiz görevli oldukları her yerde canla başla çalışıyor. Hayvancılığın lokomotif sektörlerden biri olduğu ülkemizde son zamanlarda ortaya çıkan hayvan hastalıkları ve zoonoz hastalıklarla birlikte veteriner hekimlerimizin de omuzlarındaki yük giderek artmaktadır. Ancak, gecesini gündüzüne katan arkadaşlarımız yük ne kadar ağır olursa olsun bu yükü başarıyla taşıyor.”
Program, yemeğin ardından meslekte 30 yılını dolduran veteriner hekimler Bahattin Özdemir, Metin Çörekçi, Numan Yılmaz ve Cafer Yazar’a oda yönetimi tarafından plaket verilmesiyle son erdi.
 

iha
Yayın Tarihi : 27 Nisan 2009 Pazartesi 17:39:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?