18
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZİNCAN

Yaban hayata yem desteği

Erzincan'da ağır kış şartları sebebiyle yiyecek bulmakta güçlük çekebilecek hayvanlar için İl Çevre ve Orman Müdürlüğü tarafından doğaya yem bırakıldı.

Erzincan'da havanın aşırı soğuması ve kar yağışının aralıksız devam etmesi, yaban hayatı koruma yetkililerini harekete geçirdi. Yem bulmakta güçlük çeken yaban hayvanlarını yemlemek için, İl Çevre ve Orman Müdürlüğü tarafından avlanmaya kapalı alanlara ve av hayvanlarının yoğun olarak yaşadığı bölgelere yem bırakıldı. Ekipler, kanatlı hayvanların sıklıkla görüldüğü bölgeye arazi araçlarıyla giderek, burada hayvanların yemlere rahatça ulaşabilmesi için kazma ve küreklerle oluşturdukları küçük bölgelere yemleri bıraktılar.

İl Çevre ve Orman Müdürü Zakir Karartı, Erzincan ve ilçelerinde doğada yaşayan canlıları açlıktan korumak için yemleme çalışması başlattıklarını ifade etti. Karartı, "Kış mevsiminin en soğuk dönemlerini yaşadığımız bugünlerde yaban hayatının korunması ve devamı için bu tedbirlerin alınmasına çaba gösteriyoruz. Bakanlığımız da bu çalışmayı destekliyor. Kanatlılar için doğaya buğday-arpa bırakıyoruz. Sadece kuş türleri değil, yırtıcı hayvanlar için de gerektiğinde yemleme çalışması yapıyoruz. Erzincan'da kışın karın fazla yağdığı ve aşırı soğuk günlerde yaban hayvanlarına yemleme çalışmaları yapılıyor. Yöremizdeki hayvan türlerinin neslini devam ettirmek için bu tür çalışmalar sürecek" şeklinde konuştu.

Erzincan İl Çevre ve Orman Müdürlüğü tarafından geçtiğimiz yıl yaban hayatı destek amacıyla 8 ton buğday ve arpa alımı yapılmıştı.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Ocak 2008 Çarşamba 17:39:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?