5
Mayıs
2024
Pazar
ERZİNCAN

Yanan otobüsden son ana kurtuldular

Erzincan - Sivas Karayolu'nun 55. kilometresinde alev alan yolcu otobüsü küle döndü. Otobüste bulunan 41 yolcu son anda tahliye edildi.


Edinilen bilgiye göre, Erzurum'dan Samsun'a gitmekte olan Ömer Sütütemiz yönetimindeki 60 KK 890 plakalı şehirlerarası yolcu otobüsü, Erzincan - Sivas Karayolu'nun 55. kilometresinde fren balatalarının aşırı ısınmasından dolayı birden alev aldı. Sürücünün anında müdahalesiyle yolcular son anda indirilirken, otobüs küle döndü. Refahiye ilçesine 15 kilometre mesafede meydana gelen yangına ilk müdahale otobüste bulunan yangın tüpleri ile yapıldı.


Yolcu otobüsünün yakıt tankının patlama ihtimaline karşı kimse aracın yanına yaklaşamazken, yanmaktan kurtulan yolcular 15 kilometre uzaklıktaki Refahiye ilçesine yürümek zorunda kaldı. Dinlenme tesislerinde başka bir otobüsün gelmesini bekleyen yolcular, rampadan inerken otobüsün içerisinde yanık kokuları almaya başladıklarını belirterek, bir süre sonra sürücünün aracı durdurarak, yolcuları tahliye etmeye başladığını söylediler. Yolcuların araçtan inmesiyle üst üste patlamalar meydana gelirken,
yanmaktan sonra anda kurtulan yolcuların tüm eşyaları da küle dönerken sürücüye canlarını kurtardığı için minnettar olduklarını ifade ettiler.


Otobüsün sürücüsü Ömer Sütütemiz, rampadan inerken, gaz pedalının takılı kaldığnı ve balataların aşırı ısınması sonucu, tekerleklerin alev aldığını belirtti.

iha
Yayın Tarihi : 19 Aralık 2007 Çarşamba 02:36:26
Güncelleme :19 Aralık 2007 Çarşamba 02:42:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?