30
Nisan
2024
Salı
ERZİNCAN

Yaralı baykuş iyileşemedi

Erzincan'da 1 hafta önce bir okulun bahçesinde yaralı halde bulunan baykuş, yarası iyileşmediği için doğal ortamına kavuşamadı.

Yaralı halde bulunduktan sonra Çevre ve Orman İl Müdürlüğü görevlilerine teslim edilen baykuş, Milli Parklar Şube Müdürlüğü, Esentepe Ağaçlandırma Alanı'ndaki bir kulübede 1 hafta süreyle veteriner hekimlerin gözetiminde tutulup tedavisi yapıldı. Baykuşun sağlık durumunun doğal ortamına bırakılmaya elverişli hale geldiğini düşünen Çevre ve Orman İl Müdürlüğü görevlileri, kanadından yaralı kuşu bulunduğu kulübeden dışarı çıkarmak istedi. Bu sırada görevlilin elinden kurtulan baykuş hızla uzaklaşmaya çalıştı. Ancak kanadındaki yaranın tam olarak iyileşmediği görülen baykuş uçmak istediyse de başarılı olamadı. Bir görevli tarafından girdiği fidanlık alanda bulunan baykuş yeniden kulübesine konuldu.
Çevre ve Orman İl Müdürü Zakir Karartı, baykuşun tedavisinin ve bakımının daha profesyonel anlamda yapılabileceği bir merkez bulunup bulunmadığının araştırılması için ilgili personele talimat verdi. Karartı, "Ankara veya yurdun herhangi bir bölgesinde böyle bir merkez bulduğumuzda baykuşu oraya göndereceğiz. Bu süre içerisinde uçabilecek kadar bir iyileşme gösterirse biz buradan doğal ortamına bırakacağız" diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 17 Nisan 2009 Cuma 12:21:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
f IP: 78.173.153.xxx Tarih : 25.11.2012 21:33:23

izmire gonderin baska yerde iyileşmez se ...