30
Nisan
2024
Salı
ERZİNCAN

Yaralıya helikopterli müdahale

Erzincan-Erzurum karayolunun 30. kilometresinde meydana gelen trafik kazasında yaralanan bir kişi helikopter ambulans ile Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi.
Erzincan Devlet Hastanesi B Blok'un bahçesine inen hava ambulansı çevredeki vatandaşların da ilgi odağı oldu. Devlet Hastanesi A Blok'tan 112 Acil Servis ambulansı ile helikopter ambulansa getirilen yaralı Nurten Çelik sağlık ekiplerinin, nakli gerçekleştirmesiyle havalanarak Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü.

Nurten Çelik'in dalağının alındığını ve kalça ile bacaklarında parça kırıkları olduğunu belirten Erzincan İl Sağlık Müdürü Dr. Mesut Turan, "Parça kırıklar olduğu için bakımını ailesinin isteği doğrultusunda tedavisinin Erzurum'da yapılması amacı ile helikopter ambulans ile Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gönderildi" dedi.
Öte yandan Erzincan'a ikinci kez gelen ambulans helikopter Devlet Hastanesi bahçesine indikten sonra vatandaşların ilgi odağı haline geldi. Kimi vatandaşlar ellerindeki cep telefonları ile fotoğraf çektiler.

iha
Yayın Tarihi : 7 Ocak 2009 Çarşamba 18:22:22
Güncelleme :9 Ocak 2009 Cuma 10:13:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?